Anna Petit, o com donar-li forma a una espurna plena d'idees

LLEIDACOM/ Griselda Mas
21-12-2018
  • Anna Petit, o com donar-li forma a una espurna plena d'idees

Quina és la vostra paraula preferida? Us agradaria tenir un núvol a casa? O tenir entre les vostres mans la casa pairal on vivien els vostres padrins? Aquestes idees i més prenen forma gràcies a l'Anna Petit, interiorista i artesana de Tàrrega, que sempre té el cap ple d'idees ben originals i que els hi dóna forma amb les seves mans.

La seva inquietud per fer coses amb les mans li ve de petita i de casa, ja que en família trenaven les palmes i palmons cada Diumenge de Rams. Els anys van passar i va decidir dedicar-se al món de l'interiorisme. "Quan va esclatar la crisi immobiliària em va afectar de ple. Llavors vaig començar a fer coses pel meu compte. Avui en dia tinc un peu en l'interiorisme i l'altre en l'artesania, que em dóna llibertat d'idees", afirma l'Anna. 

El filferro i el paper de seda són els seus aliats a l'hora de crear punts de llibre, làmpades, núvols, angeletes, quadres, "escriure" paraules o fer reproduccions, a partir d'una foto, de les cases que li envien els seus clients. "Els paisatges del nostre territori i les frases filosòfiques de les meves lectures m'inspiren molt", comenta l'artista. De fet, les angeletes (que enguany ja s'han acabat), els núvols amb frases dins o les làmines amb quadres dins també són els elements decoratius que més triomfen entre els seus clients. 

"La meva marca es diu Guspira, món creatiu. Guspira significa espurna, d'on surten les meves idees i que van cap a un món ple de creativitat", explica l'Anna. També comenta que té el taller a sota de casa seva, encara que on treballa més còmoda és al menjador del seu immoble. Inclús invita a cafè als seus clients quan van a visitar-la! "Hi ha molta proximitat amb el client", diu amb un somriure. L'Anna també volta per fires, ja sigui la Fira d'Artistes i Artesans de Tàrrega, la Fira del Formatge de La Seu, a Altafulla, Figueres i més. I ara mateix la trobareu al Mercat d'Artesans de Lleida fins al dia 5 de gener. "Després d'aquesta fira em donaré un descans fins al maig", comenta. 

Per cert! Fa un temps, l'Anna va organitzar, a la Sala Marçà de Tàrrega, una exposició on va recrear, a escala real, cabanes de pedra seca, tècnica declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO farà quasi un mes. Cadascuna de les recreacions comptava amb una foto de l'original i la localització amb un punt GPS. "L'artesania la faig a gust perquè em dóna flexibilitat i llibertat", afirma. 

Mentre aprofiteu a fer-li una visita durant aquestes festes, l'Anna ja pensa en un projecte més personal, relacionat amb les emocions i que potser prendrà forma amb el brodat sobre paper.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?