Antifeixistes i independentistes contra simpatitzants de Vox a Lleida

S.E.
13-01-2020
  • Antifeixistes i independentistes contra simpatitzants de Vox a Lleida
  • Antifeixistes i independentistes contra simpatitzants de Vox a Lleida
  • Antifeixistes i independentistes contra simpatitzants de Vox a Lleida

La plaça Paeria de la ciutat de Lleida va ser escenari ahir d’un enfrontament verbal entre membres de Vox i col·lectius antifeixistes i independentistes que van acudir a contraprogramar la concentració d’aquesta trobada, una de les que estaven convocades davant ajuntaments de tot l’Estat com a protesta contra el Govern de Pedro Sánchez.

Els contraris a Vox van ser més nombrosos i uns i altres van exhibir banderes, d’una banda estelades i, de l’altra, rojigualdes i també cartells amb el lema “España existe”.

Van corejar consignes de signe oposat, com “fora el feixistes del nostres barris” i “llibertat presos polítics”, davant “España unida, jamás será vencida” i “Puigdemont a prisión”.

Els Mossos d’Esquadra van formar un cordó per separar les dos concentracions, que van continuar intercanviant crits i acusant-se mútuament de “feixistes” durant una mitja hora, fins que els manifestants de Vox van acabar marxant.

La policia catalana va formar un passadís de seguretat perquè abandonessin la plaça Paeria, entre xiulets i esbroncades, i va contenir els independentistes i antifeixistes uns minuts.

Alguns simpatitzants de Vox van tornar a concentrar-se tot seguit, aquesta vegada a la plaça Sant Joan, i es va repetir la mateixa situació amb el col·lectiu antifeixista davant, que va llegir un manifest. Poc després, Vox es va retirar definitivament i els concentrats de signe contrari també es van dispersar, sense que hi hagués incidents.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?