Antifrau investiga la Paeria per saltar-se la normativa en el pagament d'una factura

REDACCIÓ
26-12-2017
  • Antifrau investiga la Paeria per saltar-se la normativa en el pagament d'una factura

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha obert una investigació a l'ajuntament de Lleida per l'actuació de la regidora Montse Mínguez al març del 2016 en relació amb el pagament d'una factura de serveis a l'Aplec del Caragol. Segons el Comú de Lleida, que és el grup municipal que ha portat la denúncia a l'oficina de la Generalitat, la tinent d'alcalde va donar el vist-i-plau per pagar una factura de 20.000€ de la regidoria de participació ciutadana per uns treballs d'electricitat a l'edició del 2015 de l'Aplec. Antifrau investiga Mínguez per no seguir el procediment de licitació que estableix la llei per a imports superiors als 18.000€.

En el seu moment, el Comú de Lleida va denunciar que Mïnguez va contradir el reparament que va manifestar l'interventor de la Paeria a l'autoritzar el pagament de la factura mentre era alcaldessa accidental. L'agrupació d'electors subratlla que l'article 217 de la llei d'hisendes locals diu que l'alcalde només pot saltar-se un reparament d'intervenció en casos de força major o urgència i que aquesta facultat no es pot delegar.

Ara, l'Oficina Antifrau demana a la Paeria que revisi l'expedient de contractació i sol·licita l'inici d'un procediment sancionador contra els possibles responsables per incomplir la normativa de transparència.

El Comú de Lleida informa que té previst preguntar en el ple que té lloc demà quins són els passos que té previstos l'ajuntament en aquest assumpte

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?