Antifrau investigarà els presumptes contractes irregulars de la Paeria

ACN
07-05-2021
  • Antifrau investigarà els presumptes contractes irregulars de la Paeria

El director d'Antifrau ha decidit investigar els presumptes contractes irregulars de la Paeria a les àrees d'Urbanisme i Esports, després de la denúncia de la CUP. L'advocada Ester Sancho exigeix ara explicacions a l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i celebra que el director d'Antifrau hagi resolt iniciar actuacions prèvies en considerar que existeix "versemblança" en els documents presentats que apuntem a possible irregularitats. "Nosaltres el que volem és acabar amb aquestes maneres de funcionar perquè això no torni repetir i que els servidors públics respectin el principi d'integritat". Tant els regidors afectats com l'Ajuntament poden ara presentar al·legacions a l'expedient, que podria resoldre's en menys de sis mesos.

Sancho ha explicat que el director d'Antifrau ha resolt que els fets han de ser objecte d'investigació i decideix iniciar diligències per determinar l'abast de responsabilitats que hi pugui haver per part d'Urbanisme i d'Esports.

La CUP recorda que "cal posar llums i taquígrafs per lluitar contra la corrupció" i rebutja qualsevol indici de falta de neutralitat o conflicte d'interès entre una empresa privada i uns regidors que havien mostrat suport públic durant una campanya electoral a aquesta empresa". "Més enllà que pugui ser o no constitutiu d'una infracció administrativa, està clar que hi ha una manca d'ètica", lamenten.

Sancho explica que la investigació podria acabar-se en menys de sis mesos. Antifrau, explica, podria concloure que els fets, en el supòsit més greu, podrien constituir un delicte penal, tot i que "no sembla que estiguem en aquest"; en un terme mig podria considerar-se d'una falta administrativa sancionable amb inhabilitació i per últim, podria simplement quedar constatat aquest conflicte d'interès i obligar a l'Ajuntament a prendre mesures perquè això no torni a succeir. "La nostra intenció és que totes les empreses de Lleida tinguin les mateixes oportunitats a l'hora d'accedir a contractes públics", explica Sancho.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?