Antiviolència proposa multar al Lleida per la invasió de camp i no diu res dels insults dels aficionats

X.M.R./AGENCIAS
Publicat: 
26-01-2018
Actualitzat: 26-01-2018 12:23
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Antiviolència proposa multar al Lleida per la invasió de camp i no diu res dels insults dels aficionats

La Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport va acordar ahir proposar “una sanció greu” de 3.500 euros al Lleida Esportiu “per deficiències produïdes en les mesures de control d’accés i permanència d’espectadors” durant el partit entre l’equip lleidatà i l’Atlètic de Madrid de Copa del Rei, disputat el dia 3 d’aquest mes al Camp d’Esports.

Antiviolència justifica la proposta de sanció perquè considera que el Lleida va permetre “que uns 300 aficionats accedissin al terreny de joc a l’acabament del partit, quan encara es trobaven al camp els àrbitres i els jugadors de tots dos equips”. L’àrbitre d’aquell matx, el basc Ricardo de Burgos Bengoechea, va reflectir a l’acta: “Invasió del camp: al finalitzar el partit es va produir la invasió del terreny de joc per part dels aficionats sense que es produís cap incident en la nostra presència”.

El president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, va dir ahir que estava prevista la presentació d’un informe dels Mossos i dels vigilants de seguretat al jutge d’instrucció que decidirà el cas.

És més, els incidents més greus els van produir seguidors de l’Atlètic, no del Lleida. Els Mossos van identificar dos seguidors blanc-i-vermells que van trencar una cadira i la van llançar a la zona dels aficionats lleidatans.

Val a recordar que, a més, la Lliga de Futbol Professional va denunciar el Lleida davant del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol i la Comissió Antiviolència, pels càntics que l’afició del Lleida, segons va relatar en la seua denúncia, va fer contra l’afició de l’Atlètic de Madrid.

No va reflectir, en canvi, els càntics insultants que va llançar en diverses ocasions l’afició de l’Atlètic, com “puta Lérida”. Sobre aquests càntics Antiviolència no es va pronunciar ahir i només va proposar la multa per la invasió.

El club espera que l’Ontinyent es pronunciï avui sobre Campos

El Lleida espera que l’Ontinyent es pronunciï avui sobre la sortida del porter Álvaro Campos, amb qui el club lleidatà té un acord per a la seua tornada, de manera que pugui incorporar-se a l’equip blau.

Comparteix

També t'interessarà