Aposta per la inclusió en l’esport

REDACCIÓ
07-01-2020
  • Aposta per la inclusió en l’esport
  • Aposta per la inclusió en l’esport

Educar i utilitzar l’esport com a forma terapèutica apostant per la inclusió. Aquestes van ser les premisses amb què es va organitzar la jornada de col·laboració entre l’Asssociació Esportiva Pibody, creada per afavorir la inclusió en l’esport en persones amb necessitats educatives especials, i l’Handbol Pardinyes, club de referència a impulsar projectes fomentant els valors aprofitant la pràctica esportiva. Un total de dotze nens d’entre 5 i 14 anys de Pibody van participar dissabte en una activitat, dins de les estades de Nadal que organitza l’esmentada associació, en la qual van compartir pràctica esportiva amb nens i nenes dels equips de la base de l’Handbol Pardinyes.

La directora i fundadora de l’AE Pibody, Rous Martínez, explica que “les activitats estaven plantejades perquè tots, independentment de les seues capacitats, poguessin gaudir de la jornada. Aquest any va consistir en una activitat més sensibilizadora que esportiva, tenint en compte el projecte de valors tan interessant que ha posat en marxa l’Handbol Pardinyes. Unim sinergies i vam voler adaptar-lo als nostres nois”.

Nens amb necessitats educatives especials van compartir activitats amb els de la base del club

Pibody compta amb 56 persones, gairebé la totalitat nens i adolescents des dels 3 anys, i té firmats convenis, a banda de l’Handbol Pardinyes, amb el Balàfia Vòlei, amb què han organitzat diverses activitats, i la UE Balàfia de futbol, on tenen un equip inclusiu a Quarta Catalana.

“Detectem les necessitats educatives dels nens amb diversitat funcional i els oferim fer activitat física i esport amb nens que no ho necessiten”, assenyala Rous Martínez. “Utilitzem l’esport per potenciar les seues capacitats i com que no solen tenir un lloc al qual anar a practicar firmem convenis amb clubs que aposten per valors”, conclou.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?