Aprovades les propostes del PSC sobre els incendis de la Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià i de suport als productors d’embotits

REDACCIÓ
01-07-2020
  • Aprovades les propostes del PSC sobre els incendis de la Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià i de suport als productors d’embotits

La Comissió d’Agricultura del Parlament d’aquest dimarts ha aprovat la proposta del PSC sobre els incendis de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, que va cremar més de 5.000 hectàrees ara fa un any. El diputat per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha explicat que “per sort, i a diferència d’altres casos, el territori i entitats afectades han trobat suport i resposta per part del Departament, amb els ajuts per recuperar els terrenys perduts, però lamentem que en molts casos l’accés a aquestes prestacions hagin estat molt difícils o impossibles”.

En aquesta línia, el portaveu socialista a Agricultura ha reclamat que “es desvinculin els ajuts pels incendis a les assegurances o, si més no, que el Govern en subvencioni una part, de manera que es faciliti la recuperació d’un territori prou castigat per les retallades de serveis i pressupost, que n’ha comportat l’empobriment progressiu” i ha recordat que “aquest empobriment, com hem advertit repetidament, és el que provoca l’abandonament de terres, desertització i augment de risc d’incendis”.

Així mateix, Ordeig ha destacat que “cal també prioritzar la posada en funcionament de les zones de reg, a través de les xarxes secundàries, aturades a les comarques afectades, dotant-les de partida pressupostària”.

D’altra banda, la Comissió també ha aprovat la Proposta de Resolució del Grup Parlamentari Socialista de suport als productors d’embotits. Òscar Ordeig ha posat de relleu que “tenint en compte que les exportacions de porcí han augmentat un 60% en els darrers anys i això ha suposat un augment del seu preu de fins al 35%, cal accions decidides i urgents encarades a garantir la continuïtat de les petites i mitjanes empreses”.

Per això, la proposta passa per “accions concretes dirigides a les petites empreses elaboradores de productes carnis; impulsar un espai sectorial per coordinar i consensuar accions entre els agents implicats en la cadena alimentària i l’administració; accions d’ajuda a l’exportació o mesures de suport financer i empresarial, entre altres”.

Finalment, també ha estat aprovada una darrera PR socialista “en defensa de la pagesia i d’un preu digne del raïm i del vi”, amb l’objectiu de “garantir la viabilitat del sector vitivinícola i una política de desenvolupament territorial”.

Comparteix

També t'interessarà