Aprovat el primer conveni col·lectiu dels Pompièrs d'Aran

ACN
Publicat: 
30-03-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aprovat el primer conveni col·lectiu dels Pompièrs d'Aran

Per primera vegada, els professionals de Pompièrs Emergéncies SL comptaran amb un conveni que reguli la situació laboral i la descripció dels Grups Professionals, millorant així les seves condicions laborals. La negociació del conveni s'emmarca dins del procés d'implementació del nou sistema de gestió integral d'emergències a l'Aran. El Consell d'Administració de Pompièrs Emergéncies ha aprovat el conveni, després de dos anys de negociacions amb els representants dels treballadors. Amb aquest conveni s'agrupa els diferents col·lectius que operen en les emergències a l'Aran (extinció d'incendis, el Grup de Rescat en Muntanya, transport sanitari i protecció civil). Fins ara, tenien situacions laborals diferents.

En aquest sentit, el conveni aprovat, fruit de l'acord entre la taula negociadora de Pompièrs Emergéncies SL i els representants dels treballadors del cos, regularitza aquesta situació i serveix per a brindar seguretat laboral d'una banda, i per a definir els Grups Professionals per l'altra, permetent així possibles promocions en la plantilla mitjançant les convocatòries oportunes.

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha dit que "aquest conveni representa un cas singular i únic", ja que no hi ha antecedents de cap empresa que tingui una cartera tan variada com la del grup de Pompièrs Emergéncies SL. Aquesta empresa aglutina extinció d'incendis, el Grup de Rescat en Muntanya, transport sanitari i protecció civil.

D'altra banda, la síndica d'Aran ha signat un acord per a la creació d'una taula d'interlocució permanent entre representants del Conselh Generau d'Aran i representants dels treballadors, per a mantenir una interlocució directa i periòdica amb el col·lectiu.

Comparteix

També t'interessarà