Aprovats els treballs de restauració al Parc de Sant Eloi de Tàrrega

REDACCIÓ
Publicat: 
29-03-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aprovats els treballs de restauració al Parc de Sant Eloi de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquesta setmana en Junta de Govern Local l’adjudicació dels treballs per restaurar els tres torricons del Parc de Sant Eloi, coneguts popularment com les “mirandes”. Les estructures formen part de la fortificació que envolta el pla de l’ermita, vestigis del segle XIX vinculats a les Guerres Carlines. Es tracta, per tant, d’una intervenció de salvaguarda del patrimoni històric local que el consistori vol promoure com un dels atractius turístics del municipi. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Catarqueolegs SL per un import de 82.703 euros (IVA inclòs). El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (antic Ministeri de Foment) sufragarà un 75% de la inversió mitjançant la línia d’ajuts de l’1,5% Cultural, destinats a la recuperació i rehabilitació d’elements arquitectònics d’interès. L’Ajuntament de Tàrrega cobrirà el 25% restant de la despesa.

La capital de l’Urgell, que preveu iniciar les obres durant el present any 2021 amb un termini d’execució de sis mesos, farà realitat així un dels seus principals projectes, llargament reivindicat, pel que fa a la preservació de patrimoni històric. Els tres torricons, que pateixen deficiències estructurals a causa del pas del temps, necessiten una intervenció per evitar un major deteriorament. Així, es preveu reparar les esquerdes i consolidar els murs de pedra. També es farà una neteja general i es retirarà la runa que s’ha anat acumulant a l’interior de les torres. Així mateix, destaca la construcció de noves cobertes, similars a les actuals i amb barana de forja, que mantindran les funcions de mirador. La intervenció també posarà fi als problemes d’humitat ja que els tres torricons s’impermeabilitzaran i es condicionarà tot l’entorn per controlar el desguàs de les aigües pluvials.

La regidora d’Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme, Ivonne Pont, ha assenyalat que la realització dels treballs es complementarà amb una tasca de documentació arqueològica per obtenir més dades científiques dels tres torricons. En aquest sentit, “també dissenyarem una senyalització d’aquests monuments per difondre i revaloritzar un significatiu llegat històric que conviu amb la riquesa natural del Parc de Sant Eloi”, ha afegit Pont.

Comparteix

També t'interessarà