Aran rebaixa el risc d’allaus però torna a activar-se el Neucat a quatre comarques

REDACCIÓ
20-02-2018
  • Aran rebaixa el risc d’allaus però torna a activar-se el Neucat a quatre comarques

El Centre de Prevenció d’Allaus d’Aran ha rebaixat el risc d’allaus fins a un nivell moderat (2 sobre 5), respecte al que va registrar a finals de la setmana passada. Dijous, a Baqueira es va arribar al nivell 4 sobre 5. No obstant, des del centre adverteixen que avui i demà arriba un nou episodi de nevades i un augment del perill d’allaus. Noves plaques de neu recent s’han format aquests dos dies i en les pròximes hores es mantindran molt fràgils. A prop dels cims, el vent ha provocat acumulacions que també podran provocar allaus amb facilitat.

D’altra banda, operaris de Carreteres de la Generalitat van treballar dimecres i dijous de la setmana passada per obrir el port de la Bonaigua, tancat per risc d’allaus i després de les detonacions per augmentar la seguretat a la zona de la C-28.

D’altra banda, el Servei d’Emergències ha activat en prealerta el Neucat davant de la previsió de noves nevades a la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Sobirà en una cota mínima de 1.400 metres i fins a 20 centímetres de neu nova.

Així mateix, van informar que als 900 metres es podrien acumular fins a 10 centímetres demà.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et preocupa que hi hagi més rebrots de Coronavirus?