Arbeca inaugura la reforma de les piscines, malmeses pel temporal Dana al 2019

REDACCIÓ
27-07-2021
  • Arbeca inaugura la reforma de les piscines, malmeses pel temporal Dana al 2019
  • Arbeca inaugura la reforma de les piscines, malmeses pel temporal Dana al 2019

Les piscines municipals d’Arbeca, inaugurades aquest dilluns amb l’assistència de l’alcalde, Sergi Pelegrí, i diversos regidors, el delegat del Govern, Bernat Solé, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han comptat amb una subvenció de 111.245 euros per part del departament de la Presidència de la Generalitat, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, per a la restitució i millora del recinte i les instal·lacions de les piscines municipals d’Arbeca, que van resultar molt malmeses per l’efecte de la rubinada DANA, l’octubre del 2019. Aquest ajut representa el 50 per cent del pressupost subvencionable per part de la Generalitat, que inclou la reposició de canonades, la reparació i adquisició d’equips de bombatge i de cloració, i la rehabilitació d’altres espais del recinte de les piscines. El cost total de l’obra és de gairebé 680.000 euros.

Per altra banda, la Generalitat preveu finalitzar al setembre la tramitació per a la concessió de les subvencions de fons estatals per danys en infraestructures municipals i xarxa viària previstes al Reial decret 778/2020, de 25 d’agost, que, en el cas de les piscines d’Arbeca, contempla l’atorgament d’un ajut de 158.267 euros, que també representa el 50 per cent del cost subvencionable.

L’arranjament de les piscines d’Arbeca ha comptat igualment amb ajuts de la Diputació de Lleida i amb recursos propis de l’Ajuntament.

Subvenció de 712.000 euros per als diversos danys del DANA a Arbeca

La Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran va aprovar el desembre passat una subvenció directa per un valor de 712.208 euros, a càrrec de la partida d’’Ajuts a danys catastròfics i actuacions urgents’, per emprendre, atenent les sol·licituds de l’Ajuntament d’Arbeca, sis intervencions d’arranjament d’infraestrucures municipals afectades greument per la situació excepcional provocada pels aiguats dels dies 22 i 23 d’octubre del 2019, i que sumen un pressupost total de 1.424.417 euros.

A banda de la rehabilitació de les piscines, les cinc actuacions restants són les següents:

  • Consolidació i restauració de la fortalesa dels Vilars: 145.317 euros.
  • Restitució de voreres i els seus serveis: 38.214 euros.
  • Reposició del mòdul prefabricat destinat a local juvenil i el seu recinte: 32.259 euros.
  • Arranjament de les instal·lacions de l’estadi municipal Ramon Bellmunt: 355.074 euros.
  • Reparació de les instal·lacions del camp de futbol 7: 30.098 euros.

En tots els casos, la subvenció representa el 50 per cent del pressupost subvencionable.

Ja es treballa en la millora de la canalització d’aigües d’Arbeca

En el transcurs de la inauguració de les piscines municipals, Bernat Solé s’ha referit a les actuacions pendents per a resoldre de manera permanent la canalització d’aigües a Arbeca, al creuament entre el fons de vall que recull les aigües en cas de rubinada i el Canal d’Urgell, a fi d’evitar de cara al futur el desbordament de l’aigua i la repetició dels danys en cas de nous episodis de forts aiguats com el que va afectar el municipi l’octubre del 2019. Concretament, Solé ha avançat que ja hi ha un projecte inicial redactat per donar solució a la situació. El delegat del Govern ha instat a la col·laboració entre administracions per tirar endavant les actuacions necessàries per aquesta millora pendent, i ha posat d’exemple “el treball conjunt que han efectuat l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació i, esperem que en breu, l’Estat amb la seva aportació compromesa, per poder restituir les piscines municipals i donar resposta als problemes de la ciutadania”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta