Aromes de Can Rosselló, l'essència de l'Horta de Lleida

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
13-06-2019
  • Aromes de Can Rosselló, l'essència de l'Horta de Lleida

És ben sabut que la primavera tenyeix de colors naturals les diferents localitats de Ponent gràcies a la floració dels camps d’arbres fruiters. Aquesta estació acaba i donem pas a l’estiu, però no per això ens acomiadem d’aquests espectacles naturals, ja que tenim el privilegi de seguir gaudint-ne durant l’època més calurosa de l’any. Aromes de Can Rosselló esdevé una de les millors opcions per seguir meravellant-nos amb les tonalitats nascudes de la terra, concretament, a la Partida Sot de Fontanet, 25, a l’Horta de Lleida.

Parlem d’una empresa pionera, nascuda fa tres anys com una iniciativa familiar de pagesos de l’Horta dedicada al cultiu ecològic de lavanda. Des d’aquesta s’organitzen diverses activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals, així com jornades de portes obertes, totes amb l’objectiu de dinamitzar la zona, difondre la vida al camp i els productes derivats de la pagesia. El punt àlgid de la floració, que té lloc al juny, fa que gent d’arreu del país es sentin atretes a visitar, fer fotos i a pintar quadres envoltats de les més de 22.000 plantes, repartides en unes 3 hectàrees, que conformen Aromes de Can Roselló. Aquestes donen fruit a uns 180 litres d’oli essencial o aroma natural, destil·lat de manera natural a través de la tècnica de vapor.

Enguany celebren la II Floració de la Lavanda, durant la qual s’hi programen diferents actes i activitats per gaudir-ne en família, amb grups d’amics i amigues, en parella o amb qui nosaltres preferim. Allí tindrem l’oportunitat de divertir-vos, relaxar-nos, tastar la bona gastronomia de Ponent i comprar els diferents productes artesans de la casa. En aquest sentit, a través del seu blog ens informen sobre activitats com les visites guiades i dinar al camp, les nits de Ioga i Lavanda, cursos de cuina amb lavanda i escenificació d’Archicookture, Taller de cuina infantil by Clínica de Nutrició Dra. Antonieta Barahona, la celebració de la revetlla de Sant Joan o la Fira Tasta i Artesania.

A partir de lavanda, sorgeixen diferents productes, com ara cervesa artesana, ambientadors (de cotxe i en spray), oli essencial o sabons. Podem adquirir tots aquest productes presencialment en diversos establiments de la ciutat o per la xarxa, a través de les pàgines d’alguns d’aquests mateixos locals o des de la pròpia botiga online de Aromes de Can Rosselló.

Des de Aromes de Can Rosselló, ens expliquen que “tots i cadascuna d’aquestes activitats ens permeten conèixer la nostra família i què hi fem”. Si ens ve de gust, podem provar-los in situ. En aquest punt, us recomanem provar la cervesa de lavanda i, properament, el nou producte gastronòmic d’Aromes de Can Rosselló, el qual ens asseguren que ens sorprendrà!

El projecte iniciat per Sergi Rosselló va ser guardonat amb els Premis de l’Horta de Lleida 2017 a la Innovació, i la seva germana Mònica, actual directora de l’empresa, ha estat distingida com a millor empresaria agroalimentària en els Premis “Ap! Lleida 2018”.

Aroma a solidaritat

En aquesta família és vital mantenir l’essència de proximitat, ecològica i, sobretot, solidària. Per aquesta i moltes més raons, des d’Aromes de Can Rosselló aporten el seu granet de sorra al teixit solidari donant un euro de cada inscripció, en el marc la II Floració de la Lavanda, a la Fundació Josep Carreras, entitat sense ànim de lucre de lluita contra la leucèmia. D’altra banda, també ens animen a fer donatius directament a la Fundació a través d’aquest enllaç.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta