Arqueologia inclusiva

SEGREcom
Publicat: 
16-07-2015
Actualitzat: 16-07-2015 10:23
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arqueologia inclusiva

Un total de 23 joves d'entre 14 i 18 anys de diferents punts de l'Estat participen juntament amb sis usuaris amb especials dificultats de l'Associació Alba de Tàrrega en la segona edició del camp de treball d'arqueologia inclusiva del jaciment ibèric tardà del Pla de les Tenalles (Granyanella), l'únic d'aquestes característiques que es porta a terme aquest estiu a Catalunya. Lluís Nadal, responsable de Quàlia (servei de projectes educatius de l'entitat), va assegurar ahir que "l'experiència és molt positiva i enriquidora per a totes dos parts".

De fet, dos dels usuaris d'Alba, Pepe Romera i Albert Ros, es van mostrar molt contents. "M'agrada molt fer anar el pic i la pala", va explicar Pepe, i Albert va assegurar que "l'excavació és molt divertida, tot i que fa molta calor". El jaciment és propietat de l'ajuntament de Tàrrega i es troba situat a la població de la Móra, al municipi de Granyanella (Segarra). El regidor de Cultura de Tàrrega, Raúl Palacios, va dir que "el projecte té el doble objectiu de promocionar el patrimoni cultural de l'entorn i la inclusió de persones". L'excavació està dirigida per arqueòlegs del Museu Comarcal de l'Urgell, amb el suport de monitors de Quàlia i joves del Talladell.

La directora de l'excavació arqueològica, Marta Aguilà, va explicar que "el camp se centra a delimitar l'espai central del jaciment i a aprofundir en el coneixement de l'extrem est, on s'han localitzat cases". Els 23 joves combinen les tasques arqueològiques amb una part més lúdica d'activitats esportives o excursions, entre d'altres. Fins al pròxim 26 de juliol, els joves s'allotjaran a l'Espai Molí El Talladell.

El Pla de les Tenalles va ser descobert per l'historiador de Verdú Ramon Boleda el 1952. L'ajuntament de Tàrrega el va adquirir als anys 60 i, després de diverses campanyes, les tasques es van reprendre l'any passat en un primer camp de treball.

Comparteix

També t'interessarà