Arranca la recollida selectiva porta a porta als comerços de l’Eix

S.E.
Publicat: 
18-06-2017
Actualitzat: 18-06-2017 9:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arranca la recollida selectiva porta a porta als comerços de l’Eix

Els establiments de l’Eix Comercial ja han estrenat la recollida selectiva de residus porta a porta i el president de la Federació d’Associacions de l’Eix, Llorenç González, va indicar que, de moment, no s’han produït incidències destacables, més enllà d’una certa confusió en els primers dies. Després de tancar les botigues a la nit, només es treuen al carrer els contenidors d’orgànica i vidre, que, de fet, són els que menys es generen a l’Eix per la seua tipologia de negocis. Els comerciants segueixen dipositant el cartró doblegat al costat de les botigues, com ja es feia, i les escombraries convencionals i els envasos i el plàstic els treuen en bosses de diferents colors. Contenidors i bosses porten etiquetes que identifiquen cada establiment, que els treballadors d’Ilnet poden escanejar per fer un control del reciclatge i la producció de residus de cada un. “El sistema està funcionant bé. Els primers dies sí que teníem alguns dubtes amb les bosses de colors, encara que ens van donar un calendari detallat dels dies de recollida, però ara ja està anant molt bé”, va remarcar González.

Inicialment, la Paeria havia previst la recollida porta a porta a l’Eix Comercial entre les 14.00 i les 17.00 hores, fet que va generar queixes entre els comerciants pel fet d’haver d’omplir el carrer de contenidors a la meitat de la jornada comercial. No obstant, finalment, el consistori va atendre els seus arguments (va efectuar una enquesta i el 91% dels comerciants preferia la recollida a partir de les 21.00 hores) i va planificar la recollida després del tancament de les botigues.

La recollida selectiva porta a porta va començar a la capital pels establiments hotelers i grans productors, amb l’objectiu de millorar l’índex de reciclatge. La fase següent ha estat incorporar aquest sistema als negocis de l’Eix i la Paeria té prevista també una prova pilot en domicilis particulars d’un barri o una zona delimitada de la ciutat. Una firma especialitzada analitza des de fa setmanes diferents possibilitats juntament amb el consistori. Abans de posar en marxa la prova, l’ajuntament farà una campanya informativa entre els afectats.

Comparteix

També t'interessarà