Arriba la 10a edició de la caminada popular i inclusiva Magic Line SJD

REDACCIÓ
Publicat: 
13-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Arriba la 10a edició de la caminada popular i inclusiva Magic Line SJD
  Peu de foto: 
  Diputació de Lleida
 • Arriba la 10a edició de la caminada popular i inclusiva Magic Line SJD
  Peu de foto: 
  Diputació de Lleida
 • Arriba la 10a edició de la caminada popular i inclusiva Magic Line SJD
  Peu de foto: 
  Diputació de Lleida

El diputat de Salut Pública, Albert Bajona; el regidor d’Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, i la coordinadora de l’Eix Solidari de Sant Joan de Déu Terres de Lleida (SJD), Núria Martínez, han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la desena edició de la caminada Magic Line 2023-Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, que se celebrarà el 26 de març amb un caràcter marcadament popular i inclusiu i sota el lema 10 anys compartint plegats, i amb tres rutes proposades.

La caminada —una activitat solidària que organitza l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida per recaptar fons per a projectes socials dirigits a persones en situació de vulnerabilitat— comptarà amb dos recorreguts, un de 4 km i un altre de 14 km. Com en anteriors edicions, la caminada curta, de 4 km, sortirà a les 11.00 hores des del Parc de la Mitjana, passarà pel Barris Nord, Prat de la Riba i tindrà l’arribada a la Seu Vella, amb un desnivell positiu acumulat de 60 metres. La de 14 km, que sortirà a les 9.00 hores des de l’Hospital SJD Terres de Lleida, discorrerà per Copa d'Or, la Mitjana, Barris Nord i acabarà a la Seu Vella, amb un desnivell positiu acumulat de 100 metres.

La caminada a Tremp tindrà una distància d’1,5 km, en una ruta urbana per la capital del Pallars Jussà que sortirà de la plaça Mossèn Casimir Torrent.

Albert Bajona ha destacat la feina que fa SJD des de fa anys, especialment en aquesta activitat que propicia “per una banda, que la salut es fa corrent o fent caminades, i per l’altra que s’ha deixat de banda l’aspecte competitiu, i es posa de relleu la solidaritat, molt important per seguir treballant per la salut mental”.

De la seva banda, Ignasi Amor ha dit que “a Lleida estem molt contents que aquestes accions de ciutat es facin al nostre municipi, i més si tenim en compte aquest valor social afegit de SJD, que s’implica molt en tot tipus d’accions que treballen en aquest àmbit”.

Per participar a la Magic Line només cal crear un equip d’entre 4 i 20 persones, marcar-se un repte solidari, realitzar accions per aconseguir aquest repte i gaudir del recorregut triat en la millor companyia.

Així, el punt culminant de la Magic Line SJD és la caminada per equips i no competitiva, un punt de trobada dels participants que, en inscriure's, es posen un repte econòmic i durant els mesos previs a la caminada organitzen accions de captació de fons que acaben implicant milers de persones en tot el territori.

Els fons recaptats s’utilitzen per desenvolupar programes amb els usuaris del centre. “És la nostra tercera edició però l’activitat es fa des de fa deu anys —ha explicat Núria Martínez— que ha recordat que el seu inici va ser a Barcelona l’any 2014 i al llarg dels anys s’hi han anat sumant Mallorca, València, Terres de l’Ebre, Manresa i Lleida, que ho va fer fa dos anys”.

Ha recordat que en les nou edicions anteriors s’ha aconseguit recaptar més de 2,6 M€ per gestionar 290 programes, amb una participació anual de 13.000 inscrits a totes les seus de SJD a Catalunya, 800 voluntaris i 300 col·laboradors. ”Són jornades de retrobament, alegria, il·lusió, pràctica de l’esport i convivència”, ha afegit.

Comparteix

També t'interessarà