Arriba a Lleida el muntanyenc ferit a l'allau en la qual van morir tres lleidatans a Geòrgia

REDACCIÓ
16-03-2020
  • Arriba a Lleida el muntanyenc ferit a l'allau en la qual van morir tres lleidatans a Geòrgia
  • Arriba a Lleida el muntanyenc ferit a l'allau en la qual van morir tres lleidatans a Geòrgia
  • Arriba a Lleida el muntanyenc ferit a l'allau en la qual van morir tres lleidatans a Geòrgia

El muntanyenc d’Enviny Carles Feliu, ferit a l’esllavissada que es va cobrar la vida de tres lleidatans el passat 4 de març al Caucas, a Geòrgia, va aterrar ahir a l’aeroport d’Alguaire després d’estar ingressat en un hospital de la capital georgiana. L’avió en el qual viatjava el muntanyenc amb la família va aterrar a mitja tarda i va ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on continuarà amb la recuperació. El muntanyenc va haver de ser intervingut quirúrgicament dos vegades a causa de les lesions que es va fer per l’allau, que va atrapar un grup de vuit muntanyencs pallaresos que es trobaven a la zona de vacances. A causa de l’esllavissada, van perdre la vida Ferran Comadran, veí d’Estac i bomber adscrit al parc del Pont de Suert; Julio Barbod, resident a Enviny i bomber de Sort, i Anselmo Ramírez, que vivia a la capital del Sobirà i treballava a l’oficina de Correus.

Tots formaven part d’un grup de vuit pallaresos amb una dilatada experiència en activitats de muntanya que a més estaven federats i eren membres de l’Associació Esportiva Pallars. L’accident de muntanya va tenir lloc a la glacera de Tetnuldi, a la regió georgiana de Mestia. El grup estava fent una travessia de muntanya quan es va veure sorprès per una allau, que en va atrapar sis. Tres van perdre la vida i dos van resultar ferits, un d’ells de gravetat, que ja està ingressat a l’Arnau després d’onze dies en un hospital de Tbilissi.

La tragèdia va causar una gran commoció al Pallars, on el grup és molt conegut i està molt arrelat al territori. Els ajuntaments de Sort i el de Soriguera van decretar tres i dos dies de dol, respectivament, després de conèixer el fatídic accident i es van abocar a donar el suport necessari a les famílies. El seu entorn va destacar la gran experiència que tenia el grup, que organitzava diverses sortides i activitats durant l’any.

També el seguiment del muntanyenc que va haver de quedar-se ingressat durant més d’una setmana a la capital georgiana a l’espera que el seu estat s’estabilitzés per poder ser traslladat al seu lloc de residència, al Pallars Sobirà.

Els vols des de Suècia han acabat una setmana abans del previst per la crisi del coronavirus, que va obligar la Generalitat i Andorra a tancar les pistes d’esquí per reduir el risc de contagi.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?