Arriben 250 temporers romanesos en autobusos organitzats per Afrucat

REDACCIÓN/AGENCIAS
25-05-2020
  • Temporers romanesos, a l'interior d'un dels autobusos que van arribar ahir a Lleida

Un total de 250 persones van arribar ahir a Lleida procedents de Romania per treballar durant la campanya de la fruita en explotacions de Soses, Alcoletge, Albatàrrec i Fraga. Aquest contingent de temporers és el primer que arriba aquest any a Ponent des d’aquest país d’Europa Oriental a causa de les restriccions en mobilitat imposades arreu del continent per intentar contenir la pandèmia de coronavirus. Els treballadors es van desplaçar des de Romania a bord de deu autobusos de la companyia Tabita Tours, contractats per Afrucat, i van efectuar el trajecte a la meitat de la seua capacitat a fi de reduir el risc de contagis i mantenir les distàncies de seguretat entre passatgers. A més, els temporers van portar una mascareta protectora mentre va durar el desplaçament.

Aquests treballadors no hauran de passar cap quarantena estricta, ja que el Govern central permet als treballadors del camp que entren amb contracte en territori espanyol acudir als seus llocs de treball i, complerta la seua jornada, mantenir-se confinats la resta del dia fins a complir les dos setmanes de precaució. Tots els treballadors arribats ahir tenen ja contracte. “Responen a perfils de treballadors fixos discontinus amb tasques de responsabilitat o encarregats tant de camp com de centrals”, va puntualitzar la patronal fructícola.

Afrucat va indicar que va organitzar el viatge a petició de les seues empreses associades i que preveu traslladar un total de 577 temporers a Lleida fins a finals de juny. D’altra banda, va subratllar que els seus associats disposen d’un protocol específic per minimitzar i detectar possibles contagis a les seues explotacions. “Estan preparats per comprovar la temperatura dels treballadors i detectar els símptomes”, va afirmar Afrucat.

En un altre ordre de coses, el grup parlamentari popular al Congrés ha sol·licitat la compareixença del ministre d’Agricultura, Luis Planas, i de la titular de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, perquè donin explicacions sobre la campanya d’inspeccions que han posat en marxa al camp.

En un comunicat, els populars creuen que l’Executiu de coalició “denigra” i “estigmatitza” el sector per ordenar la detecció de possibles casos d’“explotació laboral” o “esclavitud”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?