ASAJA Lleida afirma que la PAC que entrarà en vigor l'any vinent "no té en compte els agricultors"

REDACCIÓ
Publicat: 
27-11-2022
Actualitzat: 27-11-2022 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ASAJA Lleida afirma que la PAC que entrarà en vigor l'any vinent "no té en compte els agricultors"
    Peu de foto: 
    ASAJA Lleida
  • ASAJA Lleida afirma que la PAC que entrarà en vigor l'any vinent "no té en compte els agricultors"
    Peu de foto: 
    ASAJA Lleida

ASAJA Lleida ha organitzat una jornada agrària per celebrar el 15è aniversari de la Delegació d’ASAJA a Ponts, per parlar de la PAC 2023-2027, de les novetats del sector i dels reptes de futur. La jornada ha conclòs amb un dinar de germanor amb tots els assistents al Restaurant Can Valls de Vilanova de l’Aguda.

Juanjo Álvarez, secretari d’organització d’ASAJA nacional, ha explicat que “Europa imposa unes restriccions als nostres pagesos i ramaders que provoquen que les empreses inversores marxin a altres potències i zones productores i competidores”.

Per la seva banda, Pere Roqué, president d’ASAJA Lleida, ha manifestat que “des d’ASAJA hem lluitat molt perquè la propera PAC sigui efectiva pels pagesos. Creiem que els països europeus, sobretot els del nord, no són prou conscients de les produccions que tenim els del sud. Trobem a faltar un plus pressupostari de la nova PAC perquè els pagesos europeus, i concretament els catalans, ens trobem a gust amb aquesta nova reforma de la PAC”.

Joan Graells, coordinador de la sectorial del porcí d’ASAJA Lleida, ha parlat de l’actualitat del sector i dels nous reptes alimentaris. Sobre aquesta qüestió, Graells valora que “actualment l’estat espanyol és líder en producció i exportació porcina a la UE, gràcies als esforços realitzats en matèria de benestar animal i bioseguretat”.

Carles González, CEO de CALMGY, ha exposat la situació de l’energia solar com a valor afegit. A més, Antonio Seró, assessor d’assegurances agràries de Banasegur, ha parlat de l’assegurança de conreus herbacis extensius. Al seu torn, Antonio Garcia, també assessor d’assegurances agràries de Banasegur, s’ha ocupat de la responsabilitat mediambiental de les granges porcines.

Han assistit a la jornada Òscar Ordeig i Rosa Maria Ibarra, diputats al Parlament de Catalunya, Lorena González, senadora i José Crespín, subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida. Crespín ha dut a terme la cloenda de la jornada.

Comparteix

També t'interessarà