Aspid i el Consell del Pla d'Urgell treballen per implantar un banc de productes de suport

REDACCIÓ
Publicat: 
24-11-2021
Actualitzat: 24-11-2021 9:19
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aspid i el Consell del Pla d'Urgell treballen per implantar un banc de productes de suport
  • Aspid i el Consell del Pla d'Urgell treballen per implantar un banc de productes de suport

La presidenta de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), Bibiana Bendicho, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, s’han reunit aquest dimarts a la seu de l’ens comarcal per parlar de projectes de col·laboració entre ambdues parts com ara la implantació d’un banc de productes de suport. Cal recordar que les dues entitats tenen un conveni de col·laboració a través del qual ASPID desenvolupa diferents projectes i serveis adreçats a persones amb discapacitat o vulnerabilitat social. 

En aquest sentit, el servei d’orientació i intermediació laboral d’ASPID ha facilitat en el que portem d’any la inserció laboral de 24 persones, aconseguint un increment del 30% respecte de l’any 2020. Això ha estat possible per mitjà de 34 empreses amb les quals s’ha contactat i que han col·laborat en els processos de selecció de personal. Un fet, que segons ha destacat la presidenta d’ASPID, ha permès crear una xarxa a nivell d’ocupabilitat.  

De cara el futur, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i ASPID treballen en la implantació d’un banc de productes de suport. Es tracta, més concretament, en un servei per proporcionar, en modalitat de préstec, productes d'ajuda tècnica (cadires de rodes, caminadors, etc.) a persones en situació de vulnerabilitat a causa d’alguna discapacitat o dependència. ASPID ja ha posat en servei aquesta iniciativa en comarques com ara el Segrià. 

ASPID també ha iniciat el mes de setembre passat el servei d'orientació, assessorament i acompanyament a les persones amb discapacitat i/o dependència de la comarca. Per mitjà del servei, s'ofereix una atenció personalitzada adreçada a facilitar el major grau possible d'autonomia personal a través d'un professional en treball social, qui facilita informació i assessorament en la gestió de recursos, prestacions i recursos que poden facilitar una vida amb major autonomia.

El president del Consell Comarcal ha remarcat la predisposició de la institució per continuar col·laborant amb ASPID i ha agraït a l’entitat la feina feta. A la reunió també hi han assistit el coordinador de serveis a les persones d’ASPID, Òscar Tejedor, i el gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda.

Comparteix

També t'interessarà