Aspid rep 13 tauletes per facilitar l'accés a les tecnologies de les persones amb discapacitat

REDACCIÓ
05-07-2022
  • Aspid rep 13 tauletes per facilitar l'accés a les tecnologies de les persones amb discapacitat
    Peu de foto: 
    Associació Aspid i BBVA

El BBVA ha lliurat aquest dimarts a l’associació Aspid un paquet de 13 tablets adreçades a facilitar l'accés a les noves tecnologies digitals a una seixantena de persones amb greus discapacitats físiques usuaris de l’associació lleidatana. El material es destina al projecte “Impuls en la digitalització de persones amb discapacitat”, l’objectiu del qual és de promoure l'alfabetització digital entre el grup de persones amb greus discapacitats físiques per mitjà d’accions de formació, i facilitant que desenvolupin activitats i tallers de neurorehabilitació a través de les noves tecnologies. Montserrat Jové, directora comercial de PYMES Lleida del BBVA, ha lliurat les tablets aquest matí a Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID.

El material donat per l’entitat bancària permetrà a Aspid fer tallers i activitats d’alfabetització digital (introducció a aquestes tecnologies) per a persones amb gran discapacitat usuàries del Centre de Dia Candi Villafañe de Lleida. Al Centre d’Atenció Diürna es fa una atenció integral de les persones afectades per algun grau de discapacitat física per promoure el desenvolupament de les seves capacitats individuals, les habilitats socials, l’autonomia personal i la millora de la qualitat de vida.

De la mateixa manera, les tablets tindran una funció terapèutica ja que serviran per desenvolupar, en el marc de Neurolleida, tallers d’estimulació cognitiva i telerehabilitació a persones afectades principalment per dany cerebral. Neurolleida és el servei especialitzat en atendre persones amb patologies neurològiques a través de valoracions, tractaments, activitats de prevenció i formació, i que té l’objectiu d’ajudar-les a aconseguir el nivell més alt possible d’autonomia funcional.

Finalment, les tablets s’utilitzaran per crear eines que facilitin la integració laboral de les persones amb discapacitat. Concretament, s’ajudarà les persones que busquen feina a través de tallers de formació prelaborals en noves tecnologies.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta