Aspid valora 'in situ' l'accessibilitat urbana de Mollerussa

REDACCIÓ
Publicat: 
07-06-2023
Actualitzat: 07-06-2023 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aspid valora 'in situ' l'accessibilitat urbana de Mollerussa
    Peu de foto: 
    Foto Aspid
  • Aspid valora 'in situ' l'accessibilitat urbana de Mollerussa
    Peu de foto: 
    Foto Aspid
  • Aspid valora 'in situ' l'accessibilitat urbana de Mollerussa
    Peu de foto: 
    Foto Aspid

L’existència de voreres massa estretes, de passos de vianants amb graons laterals a l’extrem que dificulten el pas de cadires de rodes i cotxets de nens (situats en carrers i a la carretera N-II) o d’itineraris urbans a equipaments públics —com les piscines municipals— amb barreres arquitectòniques són alguns dels elements urbanístics a millorar per optimitzar el nivell d’accessibilitat de la ciutat de Mollerussa. Aquestes són algunes de les conclusions inicials del Grup d'Accessibilitat d'ASPID, el qual va dur a terme aquest dimarts un itinerari per la capital del Pla d’Urgell destinat a per fer una avaluació de la seva accessibilitat urbana.

L’acció s’inscriu en el Pla d’Accessibilitat de Mollerussa, encarregat per l’Ajuntament a l’empresa Mcrit i que compta amb l’assessorament d’ASPID. La representació del Grup d'Accessibilitat d'ASPID ha fet un recorregut de quasi 4 hores per diversos vials i espais de Mollerussa a fi de consignar les deficiències existents en aquest àmbit i les possibles millores.

⏯️ Un nou mirador inclusiu per l'itinerari adaptat de Sant Joan de l'Erm
Peu de foto: 
Foto Albert Lijarcio (ACN)

Entre altres aspectes, i treballant en base a un llistat de punts “problemàtics” elaborat per l’Ajuntament, el grup ha valorat aspectes com la necessitat d’eixamplar voreres o d’instal·lar plataformes úniques (espais urbans on no hi ha diferència de nivell entre les zones destinades a la circulació de vianants i vehicles), de fer nous passos de vianants adaptats a la normativa o d’adaptar-ne els existents, de col·locar rajoles antilliscants o contrastades, i dels problemes d’accessibilitat dels itineraris que van a equipaments municipals o públics en general, centres sanitaris, educatius o esportius inclosos.

El Grup d'Accessibilitat d'ASPID, que forma part de la Comissió d’Accessibilitat creada per l’Ajuntament de Mollerussa, ha mobilitzat per fer aquesta prospecció un col·lectiu de 7 persones amb mobilitat reduïda del Pla d’Urgell i del Segrià.

El Pla d’Accessibilitat de Mollerussa forma part del Pla de Mobilitat Sostenible de la ciutat, adreçat entre altre objectius a assolir un model de mobilitat integrador socialment i amb l’accessibilitat més universal.

El Grup d'Accessibilitat d'Aspid és format per persones amb discapacitat física que treballa per a l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la promoció de l'accessibilitat universal a la ciutat de Lleida i a la resta de la demarcació.

Comparteix

També t'interessarà