Assagen una ‘performance’ teatral

REDACCIÓ
15-06-2019
  • Assagen una ‘performance’ teatral

La companyia Paral·lel Ensemble va oferir ahir a la plaça del Carme de Tàrrega un assaig davant del públic de l’espectacle que presentarà a la pròxima edició de FiraTàrrega, Paparazzi, una performance radiofònica des de l’espai públic inspirada en el xou que va portar a terme Orson Welles el 1938 basat en la novel·la La guerra dels mons, d’H.G. Wells.

El director de la companyia, Sergio Gilabert, exalumne del postgrau de FiraTàrrega, va destacar que l’obra “pretén convertir la ràdio en un punt de trobada entre persones i l’espai urbà”. Paparazzi parteix d’una acció que uneix una narració radiofònica, a través del dial de Ràdio Tàrrega, en sincronia amb un recorregut per l’espai urbà. Segons Gilabert, “és una experiència multiplataforma que ofereix, com a mínim, tres nivells d’interacció: el primer, com un oient passiu d’una narració radiofònica; el segon, com un oient implicat en el mapa del recorregut urbà; i el tercer, com un espectador de les accions que se succeeixen al carrer”. Nombrós públic va seguir el xou, que forma part del programa Suport a la Creació.

Avui dissabte (12.00 hores) s’ha programat un altre assaig obert, en aquest cas a la Figuerosa, ja que una de les novetats de la nova direcció és atansar el certamen als pobles agregats. Quim Bigas oferirà La llista, un treball contextual i escènic en el qual es recita una llista de petites i grans coses i que reflexiona sobre l’etiquetatge i la identitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus en l'amor a primera vista?

Carregant...
Load next