Atento ha retallat en 50 persones la plantilla d’empleats a Lleida

I. CHIVA
09-11-2019
  • Atento ha retallat en 50 persones la plantilla d’empleats a Lleida

L’empresa de comunicació telefònica Atento ha retallat la plantilla d’empleats a Lleida al llarg d’aquest any en cinquanta persones, segons van explicar ahir fonts sindicals. D’aquesta manera, si a començaments d’any treballaven al voltant de 250 lleidatans a les instal·lacions que aquesta companyia té al carrer Tarragona de la capital del Segrià, ara són uns 200. Fa sis anys eren 489. Aquestes mateixes fonts van denunciar que Atento intenta portar a terme un “ERO encobert” i que ha modificat els horaris d’alguns treballadors perquè els sigui impossible la conciliació laboral i familiar, i així forçar que renunciïn als seus llocs de feina. A més, onze empleats de Lleida es van adherir a un pla voluntari de baixes incentivades impulsat per Atento a tot l’Estat.

Per la seua banda, diverses desenes de persones es van concentrar al davant de la seu d’Atento a Lleida per protestar per l’acomiadament de la presidenta del comitè d’empresa, que pertany a l’UGT, per acumulació de baixes, una modalitat d’acomiadament objectiu avalada recentment pel Tribunal Constitucional. Monika Benito, secretària general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) del sindicat ugetista a Catalunya, va anunciar que, després d’aquesta resolució judicial, UGT i CCOO estudien portar la qüestió a la Justícia europea per posar fi a aquesta modalitat d’acomiadament que, al seu entendre, atempta contra els “drets fonamentals” dels treballadors. “No es pot permetre que s’acomiadi treballadors per agafar baixes mèdiques curtes”, va remarcar, alhora que va reivindicar el dret a la salut i va lamentar que el Constitucional hi anteposés la “llibertat d’empresa”. “Que amb aquesta via es pretengui combatre l’absentisme és una excusa per fer fora la gent a un preu irrisori”, va afirmar. En el cas de la presidenta del comitè de Lleida, Benito va destacar que “assessorava altres companys en la impugnació” d’acomiadaments justificats per l’acumulació de dies de baixa. “Atento, des de fa temps, acomiada els treballadors per agafar baixes mèdiques curtes, que és un dret que tenim”, va denunciar.

En aquesta mateixa línia, el comitè d’empresa d’Atento a Lleida va insistir, en un comunicat llegit durant la concentració, en l’“ús inacceptable” d’aquesta modalitat d’acomiadament. Els sindicalistes van tallar, així mateix, el trànsit del carrer Tarragona, entre el camí de Corbins i el carrer Xavier Puig, i van informar conductors del conflicte.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agradaria ser donant d'òrgans?