Atribueixen a un “error” l'abocament a Linyola, que es va reparar amb urgència

A. GUERRERO
15-01-2020
  • Atribueixen a un “error” l'abocament a Linyola, que es va reparar amb urgència

L’empresa de Linyola investigada per l’Agència Catalana d’Aigua (ACA) per un abocament d’hidrocarburs en el curs de la séquia sud, ramal del riu Ondara, que es va produir la setmana passada, va actuar “d’immediat” i va prendre “totes les mesures necessàries i correctores” quan va descobrir el vessament, segons va informar un portaveu de la firma.

L’abocament, segons l’empresa, “es va produir per un error humà que es va reparar amb celeritat seguint les recomanacions de les autoritats”. Així mateix, va explicar que les restes d’hidrocarburs “no van provocar cap dany” mediambiental i que no van utilitzar cap mànega per rebutjar els fluids sobrants en la neteja del dipòsit.

La investigació es va obrir dimarts de la setmana passada després que es detectés que s’estava vessant un líquid que va anar a parar al curs de la séquia. Fins al lloc van anar inspectors de l’ACA i membres dels Agents Rurals, que van comprovar que l’abocament procedia d’una empresa que estava netejant un dipòsit de gasoil de les seues instal·lacions.

Els Agents Rurals hi van fer anàlisis i van determinar que l’abocament no havia afectat la fauna aquàtica. Per la seua banda, l’Agència Catalana d’Aigua analitza en aquests moments les actes d’inspecció i estudia tota la documentació recopilada a l’incident, segons van informar des de l’organisme a aquest diari. A partir d’aquí, definiran quines són les futures accions que s’han de seguir i si l’abocament acaba en un expedient o no.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta