Augmenta a 1,5 milions d'euros el pressupost per a promoció turística a la demarcació de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
24-03-2024
Actualitzat: 24-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Augmenta a 1,5 milions d'euros el pressupost per a promoció turística a la demarcació de Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Foto: Ajuntament de Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha reservat un pressupost de 1,5 milions d'euros aquest any per a ajuts destinats a la promoció turística i l'execució de projectes turístics als consells comarcals i als ajuntaments de la demarcació, utilitzant romanents de tresoreria per a despeses generals. Aquesta subvenció és notablement superior a la del 2023, especialment per als consells comarcals, que veuen duplicat l'import, amb una assignació de 40.000 € per a la promoció turística de cada comarca, excepte la Cerdanya, que rebrà 20.000 €.

D'altra banda, el Patronat de Turisme destinarà 1.044.000 euros en subvencions per a projectes de promoció turística als ajuntaments que l'any anterior van obtenir ajuts per a la redacció de projectes de promoció turística. Aquest any, cada ajuntament sol·licitant rebrà una subvenció fixa de 18.000 euros.

El vicepresident del Patronat de Turisme, Juan Antonio Serrano, ha justificat aquest augment d'ajuts argumentant la importància de suportar les institucions que impulsen el turisme. Serrano encoratja els consells comarcals a dedicar esforços a la promoció local, posant l'èmfasi en la prioritat de la promoció turística com a eina eficaç per al desenvolupament. Així mateix, ha subratllat la necessitat de recolzar els ajuntaments compromesos amb la promoció turística, oferint una partida de fins a 18.000 € per a cadascun d'ells.

La modificació de crèdits va ser aprovada inicialment durant el ple de la Diputació celebrat dijous 21 de març, i Serrano ha anunciat que, una vegada aprovada definitivament, es convocarà un webinar per informar els tècnics dels consells comarcals i els responsables municipals sobre els canvis i com sol·licitar les subvencions durant aquest exercici.

Comparteix

També t'interessarà