Automoció, indústria i construcció, els sectors que creen més ocupació a Lleida

SEGREcom
13-01-2015
  • L'oficina del SOC a Lleida / SEGRE
    Peu de foto: 
    L'oficina del SOC a Lleida / SEGRE

Les activitats relacionades amb l'automoció, la indústria manufacturera i la construcció van ser les que van crear més llocs de treball a Lleida entre el gener i el desembre de l'any passat. En concret, van generar 1.930 noves altes a la Seguretat Social, d'un total de 3.299 en totes les branques d'activitat, d'acord amb les dades fetes públiques pel ministeri d'ocupació.

El sector de la venda de vehicles i també el de la reparació havien estat anys enrere entre els més castigats per la crisi. Els ciutadans retardaven la compra de vehicles i, en la mesura possible, la reparació i les millores en els cotxes. El Pla PIVE de suport a la compra d'automòbils ha suposat un repunt de vendes i de fet la província va tancar el passat exercici amb 5.181 unitats matriculades, un 22,71% més amb relació a l'any anterior.

Coincidint amb aquesta millora de vendes, el sector de l'automoció a Lleida va passar de donar feina a 21.456 assalariats al gener a tancar l'any amb 22.166.

El segon sector amb major creació d'ocupació ha sigut el de la indústria manufacturera, que en gran part de Lleida està lligat al sector agroalimentari. En aquest període ha passat de comptar amb 17.482 afiliats a tancar l'exercici amb 18.135 afiliats al règim general de la Seguretat Social.

Crida l'atenció que el tercer sector amb major nombre d'altes netes d'empleats és el de la construcció, amb un total de 567, fins a tancar l'exercici amb 18.135. Aquest pot ser un símptoma que recolzaria els experts que auguren una recuperació, encara que lenta, del primer sector colpejat per la crisi en els anys 2007-2008.

Malgrat la millora de l'ocupació a Lleida, hi ha sectors que continuen destruint llocs de treball a la província, encara que en nivells molt inferiors als que més feina generen. L'educació és, de fet, l'activitat de les que estudia la Seguretat Social en la qual s'aprecien més baixes, amb 183. Es passa de 5.876 afiliats en el règim general, el dels assalariats, a 5.693.

També el sector financer i d'assegurances demostra que continua amb el seu ajustament, amb 153 cotitzadors menys, fins a tancar l'any amb un total de 2.327 a Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?