Autònoms de Lleida reclamen un marc jurídic sòlid per mantenir la seva activitat

ACN
15-05-2020
  • Autònoms de Lleida reclamen un marc jurídic sòlid per mantenir la seva activitat
  • Imatge arxiu COELL

L’Associació Multisectorial d’Autònoms de la Província de Lleida (AMALL), que presideix Pere Roqué, s’ha reunit amb el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Ramon Alturo, per encarar les perspectives dels autònoms i autònomes, oportunitats i possibles millores per al col·lectiu arran de crisi econòmica que ha comportat la COVID-19.

En el decurs de la trobada telemàtica, en què també hi ha pres part el president de COELL, Josep M. Gardeñes, AMALL ha reclamat un marc jurídic sòlid per mantenir la seva activitat i demana evitar els canvis sobtats que s’estan produint que impliquen mesures imprevistes i gravoses per a les empreses. en aquest sentit, i a tall d’exemple, la distinció entre força major total/parcial o la obligatorietat de mantenir els contractes fins a 6 mesos des de la data de reinici de l’activitat. 

Des d’AMALL reconeixen que s’està vivint en un paradigma complicat i que, en aquest escenari, s’ha de valorar positivament la moratòria de les quotes de la Seguretat Social “malgrat no ser una solució tenint en compte que al mes d’octubre suposarà afrontar aquests pagaments amb la incertesa del futur”. Des de l’Associació d’Autònoms de Lleida afirmen que aquest fet està generant molta preocupació en el col·lectiu i, al seu parer, seria convenient sol·licitar una condonació de les quotes.

Des d’AMALL també es destaca la incompatibilitat dels ajuts de la Generalitat de Catalunya de 2.000€ pels negocis d’autònoms i la presentació per cessament dels autònoms. En la seva opinió, es tracta de prestacions i conceptes de diferent naturalesa jurídica i, en aquest sentit, demana la compatibilitat dels ajuts i prestacions.

En la reunió mantinguda amb el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, també s’ha posat damunt la taula la propera convocatòria anunciada per la Generalitat, pendent de publicació, amb mesures adreçades a mantenir l’ocupació de treballadors autònoms i microempreses, fins a 10 treballadors, d’activitats que han quedat suspeses, i amb un ajut del 50% del salari mínim.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?