Autònoms Pimec se centra en la lluita contra la morositat a Lleida

REDACCIÓ
18-02-2020
  • Autònoms Pimec se centra en la lluita contra la morositat a Lleida

Pimec Lleida va presentar ahir Laura Sánchez com a líder del nou projecte d’autònoms d’aquesta patronal per assessorar i formar els emprenedors. Sánchez va explicar que els seus principals objectius seran donar veu i visibilitat als autònoms del territori i es potenciarà la recerca d’aliances amb altres entitats en la defensa del col·lectiu. Per això, Autònoms Pimec Lleida ja organitza diversos actes de formació i també prepara trobades informals com a espai d’intercanvi d’idees i coneixement, que es materialitzaran amb una primera reunió el proper 5 de març.

Sánchez va explicar que s’ha format “un equip competent que inclou des de la defensa de la consolidació dels projectes empresarials dels autònoms, la lluita contra la morositat i la burocràcia, fins a l’ajuda perquè l’autònom acabi la seua vida laboral aconseguint una jubilació digna”.

Per la seua banda, el president d’Autònoms Pimec, Miquel Camps, va posar en relleu el paper d’Autònoms Pimec a Catalunya com “l’associació més representativa d’autònoms a Catalunya amb 144.000 socis”, 5.000 dels quals a Lleida.

“Tenim el col·lectiu molt ben representat, ara tan sols falta donar-los un servei ben complet i treure’ls les pedretes del camí perquè puguin continuar creixent, i per això és molt important treballar al territori, detectar els problemes reals i trobar solucions entre tots plegats”, va manifestar.

En aquest sentit, també va voler reivindicar que “aquelles persones que tenen talent han de poder fer el pas i treballar per si mateixes, i més en un món globalitzat en què el més productiu és treballar per projectes i no per hores. L’autònom té un recorregut i un nínxol de mercat molt ampli”.

Va insistir que un dels objectius principals del projecte és el de la lluita contra la morositat, “la primera causa de tancament dels autònoms i el principal problema que es troben”, i de la necessitat de “lligar la tributació amb la factura”, perquè els autònoms puguin treballar de manera parcial o temporal, com ja es fa en altres països.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?