Ayad Lamdassem: "Vaig pensar en moltes coses, fins i tot en la retirada"

xavier madrona
21-10-2015
  • Ayad Lamdassem: "Vaig pensar en moltes coses, fins i tot en la retirada"

"Ha estat molt difícil i molt dur estar sense competir més d'un any. Em van passar moltes coses pel cap, fins i tot retirar-me de l'atletisme." Són les paraules ahir de l'atleta lleidatà d'origen marroquí, Ayad Lamdassem, que va posar fi diumenge al seu llarg calvari allunyat de les curses, a causa d'una lesió de pubis. I per ratificar que la recuperació va per bon camí va aconseguir la segona posició en la Great Birmingham Run de mitja marató, quedant a tan sols 2 segons de la victòria.

La seua reaparició al setembre en la mitja marató de Luanda (Angola) -on va marcar un temps d'1 h. 03'48 - i després en la de Lisboa ja va deixar bones sensacions que tornava l'atleta que ha estat olímpic a Pequín 2008 i Londres 2012. "Ara el meu gran objectiu és Rio 2016. Serien els meus tercers Jocs i estic molt il·lusionat. Encara bo que la lesió no m'ha tocat l'any olímpic perquè anímicament hauria estat un cop encara més dur", va assenyalar el corredor de 34 anys de Sidi Ifni des del seu domicili de Lleida, acabat d'arribar de terres angleses.

El malson de Lamdassem va començar l'any passat a causa d'un calendari sobrecarregat i va ser l'agost del 2014, quan abans de l'Europeu de Zuric, va decidir parar. "No podia més. Estava trencat. Arrossegava problemes de pubis des de feia temps", explica el seu entrenador Antonio Cánovas. Aquest, en el seu dia, va atribuir la lesió del seu pupil a l'excessiu desgast al qual es va veure sotmès l'any passat per poder aconseguir la beca de 12.500 euros que atorga la Federació Espanyola d'Atletisme i que és la seua principal font d'ingressos, malgrat el seu brillant palmarès.

L'atleta hispanomarroquí reconeix no estar totalment recuperat, "però cada dia em sento amb més confiança per arribar al meu millor nivell". Del gener al març d'aquest any es va recuperar a la Residència Blume de Madrid i des d'aleshores fins a l'agost es va traslladar al seu lloc d'origen, Sidi Ifni, una antiga colònia espanyola en sòl marroquí, per, en companyia de la seua família, prosseguir amb la recuperació.

Ara afrontarà els crossos d'Atapuerca i Sòria, dels quals sortirà l'equip espanyol per a l'Europeu de cros.

Lamdassem, que actualment compagina el fons amb la marató, ha estat un dels fondistes espanyols que més ràpid ha corregut els 42 quilòmetres en els últims anys amb un temps de 2 h 09' 28", el 2013.

 

tercera cita olímpica

 

L'atleta lleidatà d'origen marroquí aspira als seus tercers Jocs competint en la marató

 

Comparteix

També t'interessarà