Balaguer actua sobre les taxes municipals per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus

ACN
Publicat: 
21-03-2020
Actualitzat: 21-03-2020 12:02
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer actua sobre les taxes municipals per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus

La Paeria de Balaguer ha pres mesures en l'àmbit d'impostos i taxes municipals per tal de reduir l'impacte econòmic del confinament d'aquests dies arran de l'emergència pel coronavirus. En l'àmbit educatiu, només es cobrarà mig mes de març de les classes de música, dansa, gimnàstica rítmica i llars d'infants i que no es passaran rebuts fins que no es torni a la normalitat. En el cas de la piscina, i pel fet de tractar-se d'un abonament, es retornarà la part proporcional a tots aquells usuaris que ho reclamin un cop finalitzat el període. Pel que fa al rebut de terrasses als bars i restaurants, la Paeria descomptarà tots aquells dies d'inactivitat, segons ha anunciat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal.

Vidal ha explicat que recentment s'ha girat l'impost de vehicles de forma automatitzada. De totes maneres, ha assenyalat que s'allargarà 15 dies el període voluntari a totes aquelles persones que no ho tenen el rebut domiciliat. Vidal ha explicat que estan en contacte amb la Diputació de Lleida per prendre mesures en relació amb l'IBI i també s'estudia la possibilitat d'allargar terminis.

D'altra banda, la Paeria de Balaguer descomptarà tots aquells dies d'inactivitat en el rebut de terrasses als bars i restaurants i tampoc cobrarà la taxa de mercats a aquelles parades que ara no poden muntar al mercat setmanal del dissabte, com les del sector de la moda i complements. Vidal també ha assenyalat que es retardaran els rebuts de l'aigua i el de residus, que es passaran els pròxims mesos d'abril i maig, respectivament. Aquests canvis es faran de forma que no arribin tots els rebuts alhora, ha indicat l'alcalde.

Finalment, Jordi Ignasi Vidal també ha manifestat que el cànon de l'aigua de l'ACA dels dos pròxims mesos tindrà una rebaixa del 50%

Comparteix

També t'interessarà