Balaguer ajorna les sardanes

REDACCIÓ
17-04-2020
  • Balaguer ajorna les sardanes

El degoteig d’ajornaments per la pandèmia del coronavirus afecta també Balaguer, que l’any que ve no serà la Capital de la Sardana, una celebració que es posposa al 2022. En un comunicat, l’ajuntament d’aquest municipi va anunciar que la crisi sanitària ha obligat a canviar el calendari programat per la Confederació Sardanista de Catalunya, per la qual cosa l’any vinent Sant Feliu de Guíxols ostentarà la capitania, mentre que Balaguer i Sant Cugat del Vallès ho faran el 2022 i el 2023, respectivament.

El regidor de cultura de la capital de la Noguera, Arnau Torrente, va explicar que la decisió s’ha pres de manera conjunta entre les tres ciutats i va destacar que “aquest ajornament permetrà preparar els actes amb més marge de temps”. En aquest sentit, assegura que els preparatius “es reactivaran en les properes setmanes a través d’una comissió de treball que s’encarregarà de proposar totes les activitats que es duran a terme. La voluntat de l’ajuntament és aconseguir una programació plural i multidisciplinària, perquè actes com aquests “es concebin com a espais de col·laboració ciutadana”.

La Capital de la Sardana d’aquest any 2020 tenia previst ser Sant Feliu de Guíxols, amb l’inici del calendari d’activitats el mes de març passat. Entre les seues propostes, pretenia atansar aquest ball tradicional als més petits a través de les escoles, així com reivindicar la cultura sardanista local amb compositors com ara Juli Garreta (1875-1925), entre d’altres. Des del consistori de Sant Feliu de Guíxols van considerar la decisió “comprensible”, davant d’una situació excepcional.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta