Balaguer aposta per l’art contemporani per redescobrir la ciutat i el patrimoni

REDACCIÓ
26-05-2021
  • Balaguer aposta per l’art contemporani per redescobrir la ciutat i el patrimoni

La Paeria de Balaguer presenta FORMA BALAGUER, Espais d’art contemporani, un esdeveniment per a la creació, la difusió i la promoció de l’art contemporani, que està previst que es realitzi entre l’1 i el 23 d’octubre de 2021 a la ciutat de Balaguer. Aquest esdeveniment pretén conjugar exposicions, intervencions i projectes amb la descoberta de nous espais i formes de diàleg amb la ciutadania.

Un dels principals objectius és la descoberta dels carrers, places, edificis i equipaments de la ciutat des d’una mirada artística i compromesa. La ciutat esdevindrà un museu temporal, en el que tant els artistes com la pròpia ciutadania facin seu l’espai públic. L’interès per part de la ciutadania de participar i formar part d’un esdeveniment com aquest és essencial, i per aquest motiu s’opta per un eix temàtic que convidi a la reflexió per part dels artistes, però que alhora apel·li directament a les persones que són objecte i subjecte en l’espai urbà. El protagonisme de les intervencions ha de recaure sobre un espai que ens és comú, i del qual tots en formem part de manera inherent.

En l’edició el tema que articularà l’esdeveniment serà: Balaguer: una ciutat per qüestionar el món. La mort de la ciutat en mans de la globalització i el seu ressorgiment gràcies a la ciutadania.

D’altra banda, col·laboraran en el projecte la Fundació Sorigué, la Diputació de Lleida i l’IEI, així com altres institucions del territori dedicades a l’art contemporani, com per exemple la Fundació Margarida de Montferrato. També es comptarà amb l’apadrinament per part d’un artista consolidat en el panorama artístic actual, així com altres professionals del sector que duran a terme activitats paral·leles durant els dies que durarà el Forma.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?