Balaguer celebra la cloenda de l'Any Vallverdú

REDACCIÓ
Publicat: 
29-11-2023
Actualitzat: 29-11-2023 10:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer celebra la cloenda de l'Any Vallverdú
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

Aquest proper diumenge dia 3 de desembre, el Teatre municipal de Balaguer acollirà l’acte de cloenda de l’Any Josep Vallverdú.


L’Any Vallverdú ha comptat amb tres actes principals organitzats pel Departament de Cultura, a través de la Institució de les Lletres Catalanes. D’una banda es va fer l’acte d’obertura, que es va celebrar a Lleida; l’acte central, que es va fer al juliol al Palau de la Generalitat a Barcelona; i l’acte de cloenda, que d’acord amb la voluntat de Josep Vallverdú, de la comissària Carme Vidal Huguet, i de la pròpia Institució de les Lletres Catalanes, es farà a Balaguer.

Per aquest motiu, es presentarà la proposta escènica ‘Les coses pel seu nom’ que anirà a càrrec de Bada-pas, Iniciatives Culturals, i en la que faran un repàs de la vida i l’obra de Josep Vallverdú. La posada en escena comptarà amb el suport musical d’un quartet vocal, un trio instrumental, una cantant solista, una tiorba, dues ballarines i dos actors, els quals llegiran fragments tant de prosa com de poesia.

La voluntat és que aquest sigui un acte en el que l’acompanyi la ciutadania de Balaguer, i en el que hi pugui trobar totes aquelles persones que avui formen part del seu dia a dia, de la seva quotidianitat quan passeja o surt a comprar. En aquest sentit, l’homenatge pretén ser doble, ja que els balaguerins i balaguerines són convidats per Vallverdú a acompanyar-lo durant l’acte de cloenda, però al mateix temps serà el darrer acte oficial organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes en el marc de l’Any Vallverdú.

En aquest hi assistiran la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la paera en cap, Lorena González; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; així com la comissària de l’Any Vallverdú, Carme Vidal Huguet. 

Comparteix

També t'interessarà