Balaguer crea una xarxa de voluntariats per col·laborar amb persones vulnerables

ACN
Publicat: 
23-03-2020
Actualitzat: 23-03-2020 12:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer crea una xarxa de voluntariats per col·laborar amb persones vulnerables

La Paeria de Balaguer ha posat en marxa una xarxa de voluntaris davant la situació d'estat d'alarma pel coronavirus. Sota el lema 'Juguem en equip', "es tracta de tenir una bossa de gent disposada a ajudar aquelles persones més vulnerables, que estan soles i que aquests dies no poden sortir de casa ni per comprar productes de primera necessitat", segons ha explicat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal. La xarxa es va crear la setmana passada amb l'objectiu que sigui operativa els pròxims dies quan es preveu un augment del nombre de persones que tindran necessitats, un cop vagin esgotant els subministraments propis, ha assenyalat Vidal. Els voluntaris es poden inscriure en el formulari que s'ha habilitat al web voluntariats.balaguer.cat.
L'alcalde ha explicat que des de la Paeria es posaran en contacte amb tots els voluntaris que ja s'han inscrit perquè comencin a actuar. A la vegada, Vidal ha fet una crida perquè s'hi inscrigui més gent perquè, "a mesura que s'allargui el confinament, les necessitats seran més importants", ha advertit. D'altra banda, el consistori ha habilitat el telèfon 660 756 719 per a les persones amb necessitats i dificultats per desplaçar-se al qual poden trucar de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores per demanar el suport dels voluntaris.

Els voluntaris faran tasques diverses com ara ajudar en el subministrament d'aliments o recursos energètics a la gent gran, persones vulnerables o persones en risc d'exclusió social; tindran també cura dels infants d'aquelles famílies que no puguin acollir-se al teletreball i trauran a passejar les mascotes d'aquelles persones que no ho puguin fer. Així mateix, donaran suport psicològic, via telemàtica, a les persones amb dificultats emocionals i/o inestables causades per no poder sortir de casa i suport tecnològic a les persones que necessitin fer un tràmit (administratiu o de salut, entre altres) que tinguin dificultats tecnològiques o analfabetisme digital.
 

Comparteix

També t'interessarà