Balaguer dona el tret de sortida a la campanya de Nadal a 'Reixos'

REDACCIÓ
Publicat: 
18-11-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer dona el tret de sortida a la campanya de Nadal a 'Reixos'

La Paeria de Balaguer dona aquesta setmana el tret de sortida a la campanya de Nadal a Reixos amb múltiples crides a la participació.

El paer de Cultura, Arnau Torrente, ha explicat a Ràdio Balaguer que un cop més es vol fer un projecte el més participatiu possible.

El projecte es va iniciar fa dos anys "amb la idea que la ciutadania i les associacions s'hi bolquin i en formin part, tant a l'hora de plantejar-la, aportant idees, com participant-hi activament" formant part, per exemple, d'alguns dels equips de personatges que conformaran la cavalcada de Reis.

Després que el 2020 la major part dels actes es van haver de fer de forma telemàtica a causa de la pandèmia, aquest 2021 la Paeria torna a fer una crida perquè la ciutadania i entitats se sumin i participin en aquest projecte.

Segons Torrente, s'hi pot participar de moltes maneres: tenint l'estel d'orient al balcó de casa; formant part de l'equip de missatgeria o confeccionant els vestuaris dels nous personatges d'enguany, les carboneres i les llamineres.

La missatgeria, el grup de persones que recolliran les cartes dels nens i nenes, començarà la seva activitat el dia 4 de desembre, coincidint amb l'arribada de la Polsim i l'encesa de llums. Per participar en aquest equip només cal enviar un correu a nadal@balaguer.cat especificant que se'n vol formar part. Els dies en què estarà actiu el servei de missatgeria dependrà de la resposta rebuda per part de la ciutadania, segons comenta el mateix Torrente.

Amb l'arribada de la missatgeria i l'encesa dels llums es donarà el tret de sortida oficial a les activitats de Nadal. Ho ha comentat el mateix paer de Cultura, que també ha avançat que si no hi ha sorpreses d'última hora a causa de la covid-19 es recuperarà la cavalcada presencial i el Cosmolúdic.

També aquesta setmana s'obre el termini per apuntar-se al llistat de balcons que vulguin acollir l’estel itinerant d’orient des del mateix dia de l’encesa fins al dia 6 de gener.

Tothom qui ho vulgui pot participar en les activitats, sense necessitat d’experiència prèvia ni condicionant previ.

Per inscriure’s o demanar informació, només cal enviar un correu a nadal@balaguer.cat, indicant la convocatòria d’interès i es respondrà amb els passos i informacions necessàries per poder formar part del projecte “de Nadal a Reixos” de manera activa.

Comparteix

També t'interessarà