Balaguer dóna el tret de sortida a les festes de Nadal amb un ampli calendari d'activitats

REDACCIÓ
Publicat: 
29-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Balaguer dóna el tret de sortida a les festes de Nadal amb un ampli calendari d'activitats
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Balaguer

Balaguer donarà el tret de sortida de les Festes Nadalenques amb l’encesa de llums que tindrà lloc el divendres dia 2 de desembre a les 19.20 h a la plaça del Mercadal, amb la rebuda de la Polsim, personatge que forma part d’aquest nou relat que des de fa tres anys la Paeria està introduint i ampliant en la cavalcada de Reixos.

També s’encendrà l’Estel d’Orient i els llums de la ciutat per part del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal i un representant de les associacions de comerciants Balaguer 2021 i del Comerç del Centre Històric.

 • Els actes començaran a les 18,30 h amb el repartiment de xocolata calenta per part de l’Associació del comerç del Centre Històric.
 • A les 19,00 h tindrà lloc una cantada de Nadales a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Balaguer.
 • A les 19,15 h arribarà la Polsim un any més i amb ella, el paer en cap i un representant de cada associació de comerciants, es farà l’encesa dels llums de la ciutat així com també de l’Estel d’Orient.
 • Desprès es farà el lliurament de les bústies dels reixos als representants de les esmentades associacions i presentaran les seves campanyes de Nadal.
 • Acabarà la festa amb la inauguració de la pista de gel amb una breu exhibició de patinatge artístic, a càrrec del Club Patí Alguaire.

El dissabte dia 3 de desembre es donarà la benvinguda al mercat nadalenc per excel·lència de la ciutat, la Fira Mercat de Santa Llúcia, una de les fires amb més història i tradició, anomenada també com la Fira dels Alls tot rememorant el nostre passat històric. 

Aquesta Fira sempre es celebra quan el fred s’acosta i comença el Nadal als carrers.

Enguany es torna a la normalitat desprès de dos anys de pandèmia i Balaguer recupera l’encant de fer-ho als carrers comercials del Centre Històric, coincidint amb el tradicional mercat setmanal que té lloc el dissabte al matí, a la plaça del Mercadal.

El Mercat comptarà amb unes 85 parades i la temàtica de les mateixes serà molt variada des de complements, bijuteria, regals, ornaments, arbres i flors de Nadal, figuretes de pessebre … fins a diferents productes gastronòmics de proximitat com els torrons, el vi i el cava, la cervesa artesana, els formatges, els embotits, els dolços, la mel …

Paral·lelament al mercat pròpiament dit, i per tal de fer-lo més atractiu cada any, s'hi organitzen activitats lúdiques pensades per a tots els públics i molt especialment per als més petits de la casa, introduint dins el marc de la Fira diferents accions i activitats diverses per tal de donar un valor afegit al certamen en qüestió.

 • A les 10.30 h taller infantil nadalenc d’elaboració d’un tortell de reis amb una corona pintada amb els personatges dels Reixos de Balaguer, a càrrec de la Txica dxef, al local del carrer d’Avall, núm 44 (antics Esports Castillo). Gratuït. Places limitades.
 • A les 12.00 h animació infantil “Per Nadal tot s’hi val” amb el grup Sac Espectacles, a la plaça del Pou. Edat recomanada: per a totes les edats.
 • Per la tarda, a partir de  les 16,30 h repetirem el taller gastronòmic d’elaboració d’un tortell de reis amb una corona pintada amb els personatges dels Reixos de Balaguer, a càrrec de la Txica dxef, al mateix lloc i en les mateixes condicions que al matí.
 • A les 18.00 h tindrà lloc un concert itinerant amb el grup Vermouth Flames pels carrers del Centre Històric i arribada de les patgesses Albaflor, Dolldargent i Distsdeseda.
 • A les 18,30 h rebuda de les patgesses per part del paer en cap de la ciutat, a l’escenari de la plaça del Pou.
 • A les 19,00 h actuació del grup Vermouth Flames amb l’espectacle Rockin’ Christmas, repertori de nadales a ritme d’swing, jazz i altres ritmes atrevits, a l’escenari de la plaça del Pou.

Cal destacar que, durant tot el dia, l’Associació Dona Rural presentarà una mostra d’alls i es repartirà un tast de la tradicional sopa d’alls i es lliurarà la recepta, escrita pel divulgador i escriptor gastronòmic, Josep M. Morell, que ens ha deixat recentment. Ho faran al carrer de l’Escala on també oferiran una llonganissada per tal de recaptar fons per la Marató de TV3.

Al punt d’informació, hi haurà unes plantilles per als infants que vulguin pintar els personatges que hauran arribat a la ciutat, els missatgers i les patgesses, tot dibuixant el Nadal.

Comparteix

També t'interessarà