Balaguer dona tret de sortida a les Festes de Nadal amb un ampli calendari d'activitats

REDACCIÓ
24-11-2021
  • Balaguer dona tret de sortida a les Festes de Nadal amb un ampli calendari d'activitats

Balaguer donarà el tret de sortida de les Festes Nadalenques amb l’encesa de llums que tindrà lloc el dissabte dia 4 de desembre a les 19.30 h a la plaça del Mercadal, amb la rebuda de la Polsim, personatge que forma part d’aquest nou relat que des de fa tres anys la Paeria està introduint i ampliant en la cavalcada de Reixos.

També s’encendrà l’Estel d’Orient  i els llums de la ciutat per part del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal i un representant de les associacions de comerciants Balaguer 2021 i del Centre Històric.

A  les 11.00 h tindrà lloc una nova sorpresa, l’arribada de la Missatgeria dels Reixos, a la plaça de la Sardana, des d’on sortirà una rua pels carrers de la ciutat. A les 18.00 h el comerç del Centre Històric repartirà xocolata entre els seus clients, al carrer Major i al d’Avall.

Just després de l’encesa, actuaran alumnes de l’Escola Municipal de Música de Balaguer (EMMB) i de la Xemeneia – espai de Dansa i Moviment.

També es presentaran les campanyes nadalenques a càrrec de les associacions de comerciants de Balaguer i la del Centre Històric.

El diumenge dia 5 de desembre donarem la benvinguda al mercat nadalenc per excel·lència de la ciutat, la Fira Mercat de Santa Llúcia, una de les fires amb més història i tradició, anomenada també com la Fira dels Alls tot rememorant el nostre passat històric

Aquesta fira sempre es celebra quan el fred s’acosta i comença el Nadal als carrers. Enguany, però, seguim sent prudents i s’organitzarà com la passada edició, a la plaça del Mercadal per evitar les aglomeracions que es provocaven quan es celebrava als carrers del Centre Històric.

Per aquest motiu, el dia de celebració continua essent el diumenge i no dissabte com es feia habitualment. Les parades guardaran també una distància entre elles i es demanarà amb uns cartells indicatius que es respectin les normes de guardar la distància entre persones, portar sempre la mascareta i netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic.

La temàtica de les parades serà molt variada des de complements, bijuteria, regals, ornaments, arbres i flors de Nadal, figuretes de pessebre, vidre gravat… Fins a diferents productes gastronòmics de proximitat com els torrons, el vi i el cava, la cervesa artesana, els formatges, els embotits, els dolços, la mel, el safrà…

Paral·lelament al mercat pròpiament dit, i per tal de fer-lo més atractiu cada any s’organitzen activitats lúdiques pensades per a tots els públics i molt especialment  per als més petits de la casa, introduint dins el marc de la Fira diferents accions i activitats diverses per tal de donar un valor afegit al certamen en qüestió.

Així doncs, enguany tindrà protagonisme els tallers gastronòmics per als infants amb la Txica Dxef en diferents torns de matí i tarda.

A les 11.00 h tindrà lloc una gran cercavila amb la Sal dels Mars i l’espectacle la Festa Xaxipiruli que farà gaudir d’allò més a tots els assistents.

Però les activitats musicals no s’aturen i a les 12.30 h podrem gaudir d’un concert de Nadales a ritme d’ Swing, a càrrec del grup Jordi Sans feat. Joni Witzi Trio a  l’escenari de la plaça del Mercadal, que no ens deixarà a ningú indiferent.

A la tarda, i entre compra i compra, arribaran les tres patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, encarregades de rebre tots els nens i nenes que ho desitgin.

Seran rebudes pel nostre paer en cap, el Sr Jordi Ignasi Vidal qui els lliurarà la clau de la ciutat, a l’escenari del mig del Mercadal.

La missatgeria dels Reixos també ens faran una visita per recollir les cartes dels més primerencs.

Posteriorment, cap a les 18.30 h tindrà lloc un espectacle anomenat Sobretaula per a tothom, on es cantaran les tradicionals  Nadales i tothom hi podrà participar, com si es tractés d’un karaoke, amb el grup Tocasons.

Durant tot el dia i dins el marc de la Fira dels Alls, l’associació Dona Rural prepararà una mostra d’alls i també es lliurarà la recepta de la tradicional sopa d’alls, escrita pel divulgador i escriptor gastronòmic Josep M. Morell.

Comparteix

També t'interessarà