Balaguer estrena nova marca de promoció i espera més de 20.000 persones a la Fira Q

X. RODRÍGUEZ
29-04-2018
  • Balaguer estrena nova marca de promoció i espera més de 20.000 persones a la Fira Q

La Fira Q de Balaguer, que es va inaugurar ahir, espera rebre més de 23.000 persones aquest any, superant els visitants de l’edició anterior. L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va explicar que els expositors d’aquest certamen multisectorial de promoció del teixit productiu i empresarial de la localitat i de la Noguera “noten que hi ha molta gent que torna a la ciutat perquè han conegut el negoci a la Fira Q”. Durant la inauguració de la fira, es va presentar la nova marca de promoció de la capital de la Noguera, Som Balaguer, que juga amb el SomRiu amb referència als somriures i al riu Segre, que creua la ciutat i és un dels llocs més emblemàtics del municipi, encara que també volen vincular-lo amb “comerç, cultura, solidaritat, joventut o esport”, segons va assegurar Vidal, per relacionar tots els actius i atractius de la ciutat. També es va presentar un nou vídeo per donar a conèixer la localitat als turistes.

Per la seua part, el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, va apuntar que la Fira Q “ajuda a dinamitzar el territori” i “és necessària” perquè “dóna valor i importància” als serveis i empreses. Vidal va assegurar que aquesta nova edició és un “èxit” perquè compta amb 120 expositors i alguns “es van quedar sense estand perquè no disposàvem de més espai” al pavelló d’Inpacsa. Ahir es van celebrar les jornades tècniques de la mel, que van comptar amb un centenar de professionals.

Durant els dos dies de fira s’han programat fins a vuitanta activitats en els diferents espais del recinte. El sector automobilístic i de la construcció continuen tenint el seu pes al pavelló i al programa, on també val a destacar la gastronomia, la restauració i els productes de proximitat. Com a principal novetat, aquest any es poden trobar els quatre productors de cervesa artesana de la comarca.

La nova variant i l'aigua de l'Algerri-Balaguer, a punt d'arribar

Durant la inauguració del certamen, Vidal va assegurar que la nova variant estarà llesta aquest mes de maig. Les obres de construcció de la carretera s’han retardat per les condicions meteorològiques adverses de les últimes setmanes i quan entri en servei permetrà reduir el trànsit pel centre de la capital de la Noguera.

Així mateix, el primer edil va apuntar que els regants de la ciutat rebran l’aigua del canal Algerri-Balaguer aquest estiu. Les obres del canal ja estan acabant i es posaran en reg unes 750 hectàrees.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta