Balaguer impulsa beques de Suport a la Creació Cultural

REDACCIÓ
Publicat: 
20-08-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer impulsa beques de Suport a la Creació Cultural
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Balaguer
  • Balaguer impulsa beques de Suport a la Creació Cultural
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Balaguer

La Paeria de Balaguer, a través de l'Institut Municipal Progrés i Cultura (IMPIC), convoca unes beques destinades a fer possibles projectes de creació cultural, de recerca i d'innovació en l'àmbit de la cultura i de l'educació.

La finalitat d'aquestes beques és la de promoure iniciatives i projectes que contribueixin a fomentar la creació a la ciutat de Balaguer i promoure projectes que ajudin a explicar la capital i el seu entorn des de diferents disciplines artístiques.

Segons ha explicat el paer de Cultura, Arnau Torrente, l'objectiu és "ajudar o fer possibles projectes fets per creadors locals o donar suport a projectes que parlin de la ciutat".

En concret, s'han convocat tres línies de beques: Línia de cultura. Suport a la creació artística; Línia de cultura. Projectes d'innovació i recerca en espais patrimonials i en acció cultural comunitària; i Residències artístiques. Projectes d'arts escèniques.

El jurat premiarà els projectes que tinguin major puntuació d'acord amb els criteris de valoració establerts i les beques estaran dotades amb un màxim de 1.000 euros per proposta, segons també ha explicat el paer de Cultura, que no descarta ampliar la dotació de cara a properes convocatòries.

En funció de la tipologia dels projectes que es rebin, serà més o menys fàcil presentar-los a la ciutadania tot i que la idea, segons Torrente, és donar conèixer els creadors que hauran rebut les beques i les seves propostes. "Treballem amb la idea de poder-ho donar a conèixer en el marc de la Nit de la Cultura".

Les persones interessades a presentar la seva candidatura hauran d'emplenar el formulari d'inscripció que trobaran a la pàgina web de la Paeria tot i que aquests dies ja es poden consultar les bases.

Els darrers anys, l’Àrea de Cultura de la Paeria de Balaguer ja ha impulsat diferents projectes de creació pròpia com el que estrenarà aquest proper novembre el Col·lectiu Free’ti ha acollit residències artístiques col·laborant amb espectacles com Long de la companyia KernelDance, Dame du Cirque de Troposfera.xyz o Tabula de la companyia Les Cícliques.

Comparteix

També t'interessarà