Balaguer inicia el curs de Competències Bàsiques per a l'Ocupació

REDACCIÓ
Publicat: 
12-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer inicia el curs de Competències Bàsiques per a l'Ocupació
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

El proper dilluns dia 26 de febrer començarà el Curs de 'Competències bàsiques per a l'ocupació', el qual consta de tres mòduls formatius ‘Català, Competències bàsiques Numèriques i TIC’, que es durà a terme de forma gratuïta des de l’Àrea d’Ocupació de la Paeria de Balaguer, a les instal·lacions del CEI Balaguer.

Aquesta formació anirà a càrrec d’Anna Moran, i s’ofereix com a acció de capacitació en el dispositiu d’inserció sociolaboral ‘Som Barri’, el qual treballa per millorar l’ocupabilitat, les competències i les habilitats laborals de les persones que resideixen al barri del centre històric.

El primer mòdul, el de llengua catalana, s’iniciarà a finals de febrer amb una durada de 50 hores presencials per a dos nivells d’aprenentatge de les persones participants, i tindrà lloc de dilluns a dijous de 10 a 12 h. El segon i tercer mòdul, el de competències bàsiques numèriques, de 20 hores, i el referent a les noves TIC per a la recerca de feina a través del mòbil de 10 sessions, es realitzaran a partir del mes de maig de manera combinada.

Els principals objectius del curs parteixen de la voluntat d’integració social a partir del coneixement de les competències bàsiques per a l’ocupació, com son: desenvolupar la competència oral i escrita de textos en llengua catalana; adquirir competències bàsiques numèriques; manifestar una actitud constructiva davant la capacitat pròpia d’aprenentatge; i millorar les competències en l’àmbit laboral, social i cultural.

La població destinatària d’aquesta formació són les persones desocupades del barri del centre històric de Balaguer. La figura tècnica de la docent s’ha incorporat al Projecte Treball als Barris 2023, amb una contractació de 9 mesos i un 80% de jornada, de l’1 de febrer al 31 d’octubre.

Comparteix

També t'interessarà