Balaguer ordena tapiar i tancar 26 edificis i 3 pous en només 10 mesos

E. FARNELL
09-10-2019
  • Balaguer ordena tapiar i tancar 26 edificis i 3 pous en només 10 mesos

La Paeria de Balaguer ja ha decretat en el que va d’any un total de 29 ordres d’execució a entitats bancàries i particulars propietaris d’immobles i solars a la capital, perquè facin obres de tapiat, es tanquin tots els accessos als immobles (portes i finestres) i col·loquin tanques a l’entorn per evitar l’entrada de terceres persones a aquestes propietats.

Dels 29 requeriments d’execució, catorze són per a les façanes dels edificis o cases (dotze balcons, una tanca i un per mal estat), dotze més per insalubritat i aquest any s’hi suma també el requeriment perquè se segellin tres pous. De fet, les ordres estan motivades per problemes de salubritat o per perill de despreniments, ruïna o per molestar els veïns. Habitualment el tràmit s’inicia a petició dels veïns, per informes de la Guàrdia Urbana o de l’oficina tècnica de l’ajuntament. En la majoria dels casos es tracta de solars buits, edificis abandonats o deshabitats.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va explicar que en tot el 2018 es van decretar 26 ordres i 13 l’any 2017, tanmateix a falta de tres mesos per finalitzar l’exercici ja s’ha superat aquest nombre de requeriments i ordres. El 2015 es van enviar fins a 45 decrets i 34 el 2016.

En el cas que aquestes accions no es portin a terme, el consistori de la capital de la Nogeura optarà per l’execució subsidiària de les obres. Així mateix, va explicar que, majoritàriament, els titulars dels immobles i solars executen les obres quan se’ls envia el decret per augmentar la seguretat als edificis. En la majoria dels casos, es tracta de construccions inacabades o solars abandonats. Aquests requeriments no fan més que exigir el compliment de la normativa de seguretat i salubritat dels edificis i solars.

El consistori també va instar aquest any diverses empreses privades a prendre mesures urgents per retirar les grues d’obres abandonades pel risc de comportaven. Tanmateix, fins al mes de juliol no es van poder retirar algunes grues perquè hi havia nius de parelles de cigonyes. Concretament, un d’aquests edificis té vigents dos ordres d’execució, per tancar l’immoble i per retirar la grua d’obra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next