Balaguer presenta la segona edició de Forma. Espais d'Art Contemporani

REDACCIÓ
Publicat: 
12-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer presenta la segona edició de Forma. Espais d'Art Contemporani
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

La ciutat de Balaguer acollirà la segona edició de Forma. Espais d’Art Contemporani entre l’1 i el 16 d’octubre de 2022, esdeveniment que té com a objectiu conjugar intervencions artístiques amb la descoberta dels carrers, places, edificis i equipaments de la ciutat des d’una mirada artística i compromesa.

L’interès per part de la ciutadania de participar i formar part d’un esdeveniment com aquest és essencial, i per aquest motiu s’opta per un eix temàtic que convidi a la reflexió per part dels i les artistes, però que alhora apel·li directament a les persones que són objecte i subjecte en l’espai urbà. Per a l’edició d’enguany el tema que articula el Forma és: Balaguer, ciutat de memòria. 

Per aquesta segona edició s’han seleccionat un total de 8 projectes o intervencions artístiques. Els projectes escollits pel jurat ja tenen una ubicació fixada, en la qual duran a terme la seva proposta d’acord amb l’espai. La majoria estaran ubicades al centre històric, a la façana del riu i en espais patrimonials, com el claustre de Sant Domènec. 

Enguany el jurat ha estat format per persones de l’àmbit de l’art contemporani a nivell nacional, com la directora del CCCB, Judit Carrera; el director del Museu Morera de Lleida, Jesús Navarro; o la directora adjunta de la Fundació Sorigué, Gemma Avinyó.

La inauguració se celebrarà el proper dia 1 d’octubre a les 18h. Tot seguit es farà una visita a càrrec dels artistes, que s’iniciarà al Museu de la Noguera

Paral·lelament a l’esdeveniment s’han organitzat un seguit d’activitats, entre les que destaquen la visita a Planta-Fundació Sorigué, la projecció de l’obra Desestructuras d’Aitor Ortiz, o la perfomance de l’artista Marta Bisbal. 

També es duran a terme activitats amb els centres educatius de la ciutat, als quals se’ls ha proposat realitzar un projecte artístic col·lectiu a partir d’una proposta educativa, que pretén atansar l’art contemporani als i les alumnes de la ciutat i fer-los partícips de l’esdeveniment. 

Comparteix

També t'interessarà