Balaguer presentarà els pressupostos participatius aquesta setmana

REDACCIÓ
28-11-2021
  • Balaguer presentarà els pressupostos participatius aquesta setmana

La Paeria de Balaguer presentarà el proper dimecres dia 1 de desembre  la tercera edició dels Pressupostos Participatius.

Les fases s'han dividit en cinc períodes: el de presentació; el període en què es faran les propostes; la valoració; la votació i la presentació dels projectes guanyadors.

Igual que l'any passat, a diferència dels primers pressupostos participatius, les propostes les tornarà a fer la ciutadania a nivell particular i també aquest any es podran fer propostes com a entitat o associació. Les diferents idees i aportacions es podran presentar de forma telemàtica, a través de l'App Bústia Ciutadana, a través d'una web que es crearà per a l'ocasió, o presencialment, a través d'un formulari físic que estarà disponible a la casa de la Paeria i en altres punts de participació que habilitarà la Paeria arreu de la ciutat.

Les propostes es podran fer a partir de l'1 de desembre fins a finals de mes i, posteriorment, totes elles seran analitzades per part dels equips tècnics de la Paeria que hauran d'avaluar la seva viabilitat.

Els pressupostos participatius comptaran novament amb una partida de 150.000 euros, que es veurà reflectida al pressupost ordinari de 2022. Pel que fa als criteris que han de seguir les diferents propostes hi ha, per exemple, que cada idea no superi la quantitat de 150.000 euros; que siguin legals; viables tècnicament; assumibles per la Paeria; que facin referència a inversions i no a serveis ni a millores en els serveis; que siguin competència de la Paeria; que no afectin a més d'un exercici pressupostari i, entre altres, que no comportin accions d'exclusió social i siguin del màxim gaudi per a tota la ciutadania.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?