Balaguer programa 4 concerts per l’onzè Juliol de Música i Poesia

REDACCIÓ
Publicat: 
20-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer programa 4 concerts per l’onzè Juliol de Música i Poesia

Un total de 4 concerts configuren l’onzena edició del cicle “Juliol de Música i Poesia” que amenitzarà els vespres dels diumenges de juliol a Balaguer. El convent de Sant Domènec, en el concert inaugural, i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, en la resta de concerts, seran, com és habitual, els escenaris dels actes de la programació del cicle que es va presentar aquest dijous al vespre a Balaguer.

En l'acte de presentació, al claustre de Sant Domènec, hi ha assistit el paer en cap de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal i Enric Arquimbau, Jordi Alsina, Mireia Prats i Eva Font de l'Associació Bada-Pas Iniciatives Culturals, entitat organitzadora del cicle.

Jordi Alsina, de Bada-Pas Iniciatives Culturals, s’ha mostrat molt satisfet de poder presentar aquesta 11a edició després de dos anys marcats per la pandèmia “nosaltres no ens hem aturat cap dels anys de restriccions però tenim moltes ganes de tornar a fer un juliol com el d’abans”.

Enric Arquimbau ha detallat la programació d’enguany del cicle que s'iniciarà el diumenge 3 de juliol a les 20h a l'església del convent de Sant Domènec amb el concert inaugural "EL COR EN DANSA – del dinou al noucentisme" a càrrec del Cor Jove de l’Orfeó Català dirigit per Esteve Navona i amb Laia Armengol al piano. La segona part d’aquest concert estarà dedicat a la sardana en motiu de “Balaguer, capital de la Sardana 2022”. Segons Arquimbau “serà una injecció vital de cançó, polifonia i sardanes, i d’aquesta manera ens sumem a la capitalitat de la sardana que ostenta la ciutat”. Es podran escoltar obres de Brahms, Fauré, Morera, Serra, Pérez Moya i Oltra, entre altres.

El diumenge 10 de juliol, l’escenari es traslladarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, també a les 20h, en el segon concert del cicle "ROMÀNTICAMENT – lied alemany i cançó catalana" amb la soprano Ulrike Haller, Jordi Armengol al piano i Enric Arquimbau com a dient. L’espectacle inclou obres de Schumann, Brahms, Wieck, Serra i Toldrà, entre altres.

El tercer concert "DE FERMA FUSTA" tindrà lloc el diumenge 17 de juliol a les 20h al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb l’actriu Isabel Rocatti i violoncel·lista Pau Codina. Aquesta proposta vol commemorar el centenari del naixement de Joan Fuster en el seu vesant poètic: “dues veus, una vocal i una altra instrumental que establiran una conversa provocadora i punyent”, segons Arquimbau.

El darrer concert del cicle "AUDICIÓ ÍNTIMA" serà un concert de cambra comentat i dialogat amb Esther Pinyol a l’arpa, Ferran Carceller a la marimba i el musicòleg i periodista de Catalunya Música, Xavier Chavarria, com a presentador. També s’interpel·larà al púbic que podrà intervenir, preguntar, opinar...

D’altra banda, des de l’organització, Mireia Prats ha volgut agrair un any més a tots els col·laboradors, en especial a la Paeria de Balaguer, la seva implicació en l'organització del cicle ja que "si hem arribat on som és gràcies a ells, a les institucions, a les empreses i al petit comerç de Balaguer que s'han fet seva la proposta a més del públic que de forma fidel, s'atansa cada any ja sigui a l'Església de Sant Domènec o al Monestir de les Franqueses per gaudir de la música i la poesia i donar-nos el seu suport".

Prats també ha explicat que les entrades es poden adquirir de forma anticipada a l’estanc San Agustín, a la copisteria Manhattan i a la llibreria L’Arlequí a un preu de 10 euros o a taquilla a un preu de 12 euros. També es poden reservar a través de la pàgina web www.julioldemusicaipoesia.cat.

Per la seva banda, el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha destacat que el Juliol de Música i Poesia "enriqueix l'opció cultural dels estius a Balaguer" a la vegada que "posa en valor el patrimoni cultural de la ciutat com l'Església de Sant Domènec o el monestir de Santa Maria de les Franqueses". Vidal també ha agraït el fet que des de l’Associació Bada-Pas se sumin als actes de Balaguer, capital de la sardana 2022.

Comparteix

També t'interessarà