Balaguer recupera el títol de 'Paeria' tres segles després

REDACCIÓ
19-10-2018
  • Balaguer recupera el títol de 'Paeria' tres segles després

La direcció general d’administració local del departament de Governació ha ratificat a través d’un informe de l’Institut d’Estudis Catalans la proposta de l’ajuntament de Balaguer per recuperar el títol de Paeria i paers que va tenir el consistori fins fa tres segles (abans dels Decrets de Nova Planta). L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va explicar ahir que la nova Paeria inicia ara una campanya d’informació ciutadana sobre el canvi de nom, que no suposa cap transformació en el funcionament ni en l’estructura del govern municipal ni de l’administració local.

Així mateix, el primer edil va apuntar que els dos títols conviuran, “un no substitueix l’altre [d’ajuntament], encara que a poc a poc els veïns s’hauran d’acostumar al nou nomenclàtor, si bé de portes enfora serem Paeria”, va dir. La proposta de recuperar el títol va ser aprovada per unanimitat en un ple el novembre del 2017. A les comarques de Lleida, Balaguer serà la tercera ciutat que ostenta el títol de Paeria juntament amb Lleida i Cervera.

D’altra banda, l’ajuntament de les Borges Blanques també va sol·licitar recuperar aquests títols encara que la Generalitat l’hi va denegar al no comptar amb prou fonaments històrics que ho avalessin.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?