Balaguer ret homenatge al Sant Crist

REDACCIÓ
09-11-2018
  • Balaguer ret homenatge al Sant Crist

Centenars d’escolars de la capital de la Noguera abillats amb el vestit típic català i flors en mà van sortir ahir al matí de la plaça del Mercadal per honrar un any més el Sant Crist en una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major de Balaguer: la tradicional ofrena floral. Escortats pels gegants i els grallers, van recórrer els carrers del centre històric fins al santuari del Sant Crist, on els més petits van fer cua per besar el sant i deixar flors als seus peus. A l’acabar, la companyia d’animació Triqui Tralla va ser l’encarregada de fer les delícies dels assistents amb el seu espectacle Re-Anima’t!, que va posar la nota musical de la jornada a l’esplanada del santuari.

A la tarda, es va celebrar l’ofrena floral de les persones grans i la lectura del pregó d’inici de festes, que aquest any va anar a càrrec de la periodista Magda Gregori, nascuda a Vilamajor d’Àger. L’entrega dels premis Ziryab Ciutat de Balaguer i la revetlla musical amb Saüc, The Referents i DJ Lokito estava previst que posessin el colofó de la jornada.

D’altra banda, la festa, que es prolongarà fins el diumenge, continua avui amb la tradicional missa en la santuari del Sant Crist, el ball de l’Harpia i sardanes a ritme de la Cobla Selvatana. A la nit, els grups Gossos, Hotel Cochambre i el DJ Marsal Ventura animaran els més joves amb la seua música.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next