Balaguer tindrà una trobada anual d’investigació sobre l’edat mitjana

M.MOLINA
14-09-2019
  • Balaguer tindrà una trobada anual d’investigació sobre l’edat mitjana

Gairebé un centenar de persones van participar ahir en la primera Jornada d’Estudis Rei Pere III el Ceremoniós amb motiu de la commemoració del seu naixement a Balaguer fa set-cents anys. La iniciativa, promoguda per l’ajuntament de la capital, el Museu de la Noguera i la UdL, amb la col·laboració de la Diputació i la conselleria de Cultura, té com a objectiu fomentar la difusió dels coneixements científics sobre el segle XIV, en el qual va viure el monarca. La jornada la van inaugurar Josep Busqueta, vicerector de Cultura i Extensió Universitària i professor d’Història Medieval de la UdL; la directora del museu, Carme Alòs, i l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal. Coincideix amb el primer dia de la Festa de l’Harpia 2019.

Balaguer Medieval, que vol posar de manifest el paper rellevant que va tenir la capital de la Noguera en aquella època i la seua influència en la vida política, econòmica i social. Va comptar amb la presència d’importants experts en la baixa edat mitjana com Pere Benito, Pere Ortí, Francesca Español, Jordi Balòs, Imma Sánchez i Francesc Fité de les universitats de Lleida, Barcelona i Girona que van parlar sobre l’art, l’economia, la vida quotidiana i la vida del rei i la seua vinculació amb Balaguer i el Comtat d’Urgell. La voluntat de l’organització és convertir aquesta jornada en una trobada anual que compagini investigació i difusió de l’edat mitjana.

Posteriorment, es podrà consultar la publicació de les ponències en un volum d’actes anual editat pel Museu de la Noguera. A més, també es farà un enregistrament de les conferències de les jornades perquè es puguin consultar via podcast a la pàgina web del museu. La jornada va finalitzar a la tarda amb una visita al Castell Formós i la lectura teatralitzada d’alguns fragments de Crònica del Rei Pere el Cerimoniós.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?