Balaguer tornarà a córrer contra la violència masclista

REDACCIÓ
02-11-2021
  • Balaguer tornarà a córrer contra la violència masclista

El proper 21 de novembre se celebrarà a Balaguer la 9a edició de la Cursa de la Dona. La cursa es va iniciar en el marc del programa d’activitats de la Setmana Contra la Violència de Gènere i s’ha convertit en l’activitat principal d’aquesta setmana reivindicativa. La cursa s'ha presentat aquest dimecres a la plaça del Mercadal i ha comptat amb la vicepresidenta del Consell Comarcal, Anna Maria Calvís; el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; la tècnica de l'àrea de la Dona de la Paeria, Iolanda Mor; i el tècnic d'Esports, Albert Marvà.

Durant l'acte, Calvís ha explicat que des del Consell no han dubtat en col·laborar en aquesta cursa "per fer un clam a les institucions perquè es pugui erradicar la violència de gènere i la desigualtat en què ens trobem". També la vicepresidenta ha dit que fer aquestes activitats i aquestes commemoracions ajuda a conscienciar la ciutadania sobre aquests temes.

Per la seva banda, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, s'ha mostrat satisfet per poder tornar a celebrar la Cursa de la Dona, entre altres coses, "pel significat que té. Estem en una societat en què malauradament hi ha molt micromasclisme encara ara a banda de maltractaments i altres coses". En aquest sentit, Vidal ha afegit que "aquesta mena de cursa d'orgull és necessària per empoderar les dones i  que tothom tingui els mateixos drets i deures".

A la Cursa de la Dona hi podran participar dones, nenes, àvies, mares, filles i també homes, sempre que acompanyin una dona. El recorregut serà de 5 km per asfalt i pels principals carrers de Balaguer i es podrà fer en qualsevol de les modalitats: a peu, caminant, fent jogging, marxa o corrent.

"Aquest any no es vol que sigui una activitat competitiva sinó que l'objectiu és que esdevingui un important acte de reivindicació contra la violència masclista amb molta participació" segons ha assenyalat el tècnic d'Esports, Albert Marvà, que justament ha fet una crida a la ciutadania perquè participi a la cursa.

Les places per participar-hi estan limitades a 800 persones. Els inscrits rebran un buf obsequi identificatiu que hauran de dur el dia de la prova. I en aquesta edició totes les participants que arribin a meta, rebran un obsequi especial commemoratiu de la festa. A més de la cursa, els assistents podran gaudir d’una flashmob participativa a càrrec de les ballarines del Club Rítmica Balaguer, i podran formar part d’una coreografia popular  creada per l’associació de percussió de Bandelpal.

Per a la resta de públic que vulgui gaudir de la jornada, hi haurà nombroses activitats paral·leles a càrrec del comerç i entitats de Balaguer, que ompliran la plaça Mercadal com a complement especial d’una gran diada.

També, coincidint amb la Cursa de la Dona, la Paeria tornarà a treure al carrer el Punt Lila. Segons ha explicat la tècnica de l'àrea de la Dona de la Paeria, Iolanda Mor, "a la Cursa de la Dona hi haurà moltes persones, sobretot moltes dones, i creiem que és un bon lloc per poder informar, orientar i acompanyar, en cas que sigui necessari".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta