Balaguer tranquil·litza els veïns davant del brot de sarna en un geriàtric

SEGREcom
21-12-2016
  • Balaguer tranquil·litza els veïns davant del brot de sarna en un geriàtric

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va voler tranquil·litzar ahir els veïns de la capital de la Noguera davant de l’alarma que ha generat el brot de sarna que ha obligat a tractar un centenar de persones, entre usuaris i empleats, de la residència per a ancians Comtes d’Urgell. L’alcalde va afirmar que "no és una malaltia de fàcil contagi" i va destacar que ja s’estan aplicant les recomanacions habituals per al control d’aquest tipus de brot, com són l’aïllament de les persones afectades (s’ha donat la baixa als treballadors), la limitació de les visites i l’inici del tractament (aplicació de pomada de permetrina) als contagiats i a la resta del personal i usuaris del centre.

El Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergència de Salut Pública a Lleida va informar dilluns que, arran de la sospita de casos d’escabiosi (sarna) en el geriàtric, es va realitzar la setmana passada una inspecció del centre i l’exploració dels casos sospitosos, confirmant un brot d’aquesta malaltia contagiosa que ha afectat, segons dades preliminars pendents de completar l’estudi, una desena de persones, de les quals la meitat són empleades i l’altra meitat, usuàries. En aquest sentit, no es descarta que la xifra pugui augmentar en els propers dies. Una anciana que va arribar a la residència al juny procedent de Barcelona va ser la primera a contreure la malaltia.

D’altra banda, la residència està gestionada des del mes de maig passat per l’empresa Eulen Servicios Sociosanitarios. Aquest diari va publicar ahir per error que la gestiona la Fundació Pere Mata perquè així ho deien tant la pàgina web del centre geriàtric com la de la mateixa fundació.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta