Balaguer vol ampliar la Ciutat del Bàsquet al 2021

XAVIER PUJOL
09-05-2020
  • Balaguer vol ampliar la Ciutat del Bàsquet al 2021

L’ajuntament de Balaguer ha sol·licitat a la Federació Catalana de Bàsquet que s’ampliï a l’any que ve la capitalitat del Bàsquet Català que li va ser atorgada per aquest 2020, ja que per la situació sanitària derivada del coronavirus, pràcticament no es podrà realitzar cap de les activitats programades, la gran majoria previstes en els mesos de primavera i estiu. L’organització, compartida entre el consistori i el Club Bàsquet Balaguer, ja va reprogramar diversos actes previstos per als mesos de març i abril, però veient l’evolució de la pandèmia veu impossible complir la programació.

És per aquest motiu que des de l’ajuntament s’ha enviat una carta a la Fundació de la Catalana, que és la que gestiona aquest esdeveniment, sol·licitant que el nomenament de Balaguer com a Ciutat del Bàsquet Català tingui una durada de dos anys. “Hem demanat que aquesta capitalitat sigui excepcionalment biennal”, van afirmar fonts del consistori, que també van reconèixer que lluitaran per acollir la Lliga Catalana ACB, cosa que en el seu dia ja van sol·licitar formalment.

El consistori insistirà davant de la Catalana per acollir també la màxima competició d’ACB

Aquesta competició, que disputen els quatre equips adscrits a la Federació Catalana que juguen en la màxima categoria (Barça, Joventut, Manresa i Andorra), havia de ser l’acte estrella de la programació. Per a això, l’ajuntament està disposat a assumir els 5.000 euros que ronda el cànon d’organització i també tenia previst ampliar l’aforament del pavelló 1 d’Octubre, que actualment és d’un miler d’espectadors, amb la col·locació d’entre tres-centes i quatre-centes cadires al voltant de la pista.

Aquesta és la tercera vegada que la capitalitat del Bàsquet Català recala a la província lleidatana. Lleida va obrir precisament l’any 2000 aquesta distinció que també es va organitzar a la Seu d’Urgell el 2014.

Només s’han pogut celebrar dos dels set actes previstos fins ara

El programa d’activitats de Balaguer Ciutat del Bàsquet Català, que es va presentar a finals de gener, és molt variat i consta des d’exposicions de cartells, segells, fotografies i història del bàsquet local, fins a concursos de logotips, dibuixos de temàtica basquetbolística entre els escolars i clínics d’entrenadors, concentracions d’àrbitres, partits, congressos, jornades de veterans i tornejos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta